Obavijesti

News

Komentari 428

Biti ili ne biti: Karamarko igra na izbacivanje Mosta iz Vlade

Biti ili ne biti: Karamarko igra na izbacivanje Mosta iz Vlade
1

BLEFOM NA BLEF? Predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku ne pada na pamet ostavka. On ide na preslagivanje vladajuće većine s novim partnerima

VIDEO

Nakon što je Božo Petrov navodno dao rok Tomislavu Karamarku do petka  navečer da džentlmentski odstupi s mjesta prvog potpredsjednika, u političkim kuloarima moglo se u zadnja 24 sata čuti nekoliko različitih scenarija raspleta dosad najveće krize u Vladi.

Karamarko je Petrov poziv primio, saslušao ga, ali kako doznajemo od izvora bliskih Karamarku, čelnik Mosta nije pred šefa HDZ-a postavio nikakav ultimatum, a i da jest, ne pada mu na pamet odstupiti s te pozicije, kao ni izići iz Vlade. Barem za sada, kako nam je rekao jedan od najbližih suradnika šefa HDZ-a.

- Jedino što je moguće jest da dođe do preslagivanja, odnosno da dogovorimo koaliciju s drugim partnerima. Šef je miran, vidjet ćete sve do 15. srpnja, HDZ će biti jači nego ikad - poručio je u četvrtak visokopozicionirani HDZ-ovac i dodao da je šef HDZ-a u srijedu, kad mu je bio rođendan, odradio nekoliko sastanaka s ljudima koje još treba pridobiti kako bi mogao “izbaciti” Most iz vladajuće većine.

No neki u HDZ-u, ali i u Mostu taj scenarij tumače blefom jer su se zasad prijetnje Milana Bandića da će imati spremnih deset zastupnika pokazale netočnima. I u Mostu sad tvrde kako nije bilo ultimatuma, iako je - kako se čini - Petrov običan razgovor s Karamarkom napuhivao prikazujući ga kao ultimatum. To nam je potvrdio i izvor blizak Karamarku, pa ispada da je Most blefirao ili “spinao”, a sad traže odstupnicu.

- Kad je HDZ pustio informaciju da izlazi iz Vlade, u Mostu su se prepali jer njima ne odgovaraju novi izbori. To vide svi u Mostu osim Petrova, Grmoje i Ružice Vukovac - rekao nam je sugovornik blizak Karamarku, koji je negirao i informaciju da je dogovoreno da će Karamarka na mjestu prvog potpredsjednika zamijeniti Tomislav Tolušić, ministar regionalnog razvoja.

- Ma to su budalaštine. Zaboravite - kratko je sve komentirao naš izvor. No odnosi u Vladi gori su nego ikad.

Danas bi se se Vlada treba očitovati o SDP-ovu prijedlogu izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku. Sjednica će biti telefonska, a prema informacijama 24sata, HDZ-ovi ministri glasat će protiv, odnosno utvrdit će da nema sukoba interesa, dok bi Mostovi trebali glasati za opoziv.

- Prema mome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili su da će u Saboru glasati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti - rekao je čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov za Večernji list.

Ako, pak, 17. lipnja, kad će se u Saboru glasovati o nepovjerenju Karamarku, Most ostane pri svojoj odluci i glasuje za njegov opoziv, HDZ će najvjerojatnije izići iz Vlade.

Subotnji sabor HDZ-a je ključan

Milijan Brkić juriša na Karamarka, ali to nije nigdje rekao. Budu li na Saboru HDZ-a u vrh stranke izabrani Brkićevi ljudi, oni će probati ograničiti Karamarkovu moć u stranci.

Traži se nasljednik, nitko neće

Ovih je dana Damiru Vanđeliću navodno nuđeno mjesto prvog potpredsjednika Vlade, ali je odbio. Neki su špekulirali da Tomislav Tolušić ruši Karamarka, no to nije vjerojatno.

Udio Šeksa: Stari majstor se vratio na scenu

Šeks se vraća u politiku. Rekao je da nema male ambicije. Neki podsjećaju da je uvijek želio biti šef. Viđa se s Brkićem.

    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 428
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...