Obavijesti

News

Komentari 26

Bogataše uspio uvjeriti da je član slavne obitelji Rockefeller

Bogataše uspio uvjeriti da je član slavne obitelji Rockefeller
9

Christophe Rocancourt karijeru varalice počeo je '90-ih lažiranom prodajom vrijedne nekretnine. Počeo se predstavljati kao član obitelji Rockefeller i to mu je upalilo

VIDEO

Vješti prevarant može "preveslati" bilo koga - običnog malog čovjeka, pohlepnog biznismena, pa čak i multinacionalnu kompaniju. Kroz povijest je bilo bezbroj hohštaplera koji su iskorištavali ljudsku naivnost i živjeli od varanja, a neki su čak prikazivani kao "heroji" koji uzimaju novac od bogatih i glupih te su o njima pisane knjige i snimani filmovi. U najnovijem specijalu izdvojili smo neke od najzanimljivijih slučajeva prevara - u svijetu showbiznisa, sporta, bankarskog sektora, umjetnosti... Svaki drugi dan pročitajte novi članak iz specijala Najpoznatiji svjetski prevaranti.

Christophe Thierry Rocancourt , poznatiji kao Christopher Rocancourt, prevario je brojne ugledne i poznate ljude 'prodavši' im priču da je član francuskog ogranka obitelji Rockefeller .

Među njegovim brojnim prevarantskim pothvatima je prijevara na kojoj je lakoćom zaradio 1,4 milijuna dolara . U Parizu je uspio lažirati dokument i tako 'dokazati' da mu pripada vrijedna nekretnina. Prodao ju je za navedeni iznos - karijera svjetskog varalice je počela.

Bogataše uvjeravao da im je ravan skupim večerama

Odlučio je pokušati tražiti sreću u SAD-u. Tamo je izmislio desetak pseudonima pod kojima je vrlo uspješno uspio dolaziti u ugledne i bogate krugove, nagovarajući američku elitu da ulažu u njegove 'projekte'. Trik da ih uvjeri da je imućan bio je vrlo jednostavan - častio bi ih skupim večerama u popularnim restoranima, a račun bi plaćao isključivo u gotovini.

Stigavši u Los Angeles, pretvarao se da je uspješan filmski producent, bivši boksački prvak ili uspješan kapitalist.

Govorio da je sin Sophie Loren i nećak Oscara de la Rente

Koristio se imenima slavnih pa se tako predstavljao kao sin talijanske glumice Sophie Loren . Govorio je da su mu ujaci pokojni Oscar de la Renta i Dino De Laurentiis .

Uspio je ostvariti i vezu s Playboyevom zečicom Piom Reyes s kojom je dobio sina Zeusa . Navodno je u to vrijeme živio s još jednom 'zečicom', Playboyevim modelom Rhondom Rydell . S njom je živio šest mjeseci. Ona je čitavo vrijeme vjerovala da krevet i stan dijeli s plemićem, sinom grofice iz Francuske . Nije znala ni da je oženjen njezinom kolegicom.

Živio s Mickeyjem Rourkeom

Rocancourt neko je vrijeme živio s glumcem Mickeyjem Rourkeom , a Jeana-Claudea Van Dammea uspio je nagovoriti da mu producira film.

Godine 1997. policija je prvi put upala u njegov hotelski apartman . Već sljedeće godine je uhićen zbog umiješanosti u neku pucnjavu, ali je pušten uz jamčevinu. Kasnije su ga teretili i za krivotvorenje putovnice , nakon što je podmitio zaposlenika State Departmenta i uspio dobiti lažni dokument, ali je optužbi oslobođen. 2000. godine je uhićen zbog neplaćenog hotelskog računa u Hamptonsu, ali je platio jamčevinu.

Više puta je osuđivan zbog lažiranih dokumenata , a 27. travnja 2001. godine je zajedno s Piom Reyes uhićen u Kanadi zbog optužbi da su prevarili stariji par. Reyes je ubrzo puštena nakon što je uspjela uvjeriti vlasti da nema veze s Rocancourtovom prevarom kao ni ikakvog saznanja o kriminalnim aktivnostima svojeg supruga.

U autobiografiji ismijao svoje žrtve

Vrijeme u zatvoru ovaj moderni prevarant kratio je pisanjem autobiografije u kojoj je otvoreno ismijavao svoje žrtve. Godine 2002. je izručen SAD-u gdje je optužen za krađu, krijumčarenje, podmićivanje, razbojništvo, krivokletstvo i prevaru na štetu čak 19 žrtava. Dosuđeno mu je 9 milijuna dolara kazne i pet godina zatvora . U Švicarskoj su ga pak tražili zbog povezanosti s krađom dragulja , zbog čega mu je zabranjen ulazak u zemlju do 2016. godine.

Jednom je procijenjeno da su svi Rocancourtovi 'pothvati' vrijedni oko 40 milijuna dolara, no točan iznos nije moguće potvrditi.

Agencija Associated Press u lipnju 2006. godine objavila je vijest kako je pritvoreni bivši privatni istražitelj Anthony Pelicano na ilegalne načine provjeravao policijskog istražitelja koji je istraživao Rocancourtovu nabavku lažnih dokumenata.

Živio u sirotištu od 5. godine

Rocancourt je nakon izlaska iz zatvora za NBC ispričao kako mu je majka ponekad radila kao prostitutka , a otac mu je bio alkoholičar koji ga je poslao u sirotište kada mu je bilo samo pet godina.

Živio je i s bivšom Miss Francuske Soniom Rolland s kojom je dobio kćer Tess. Vezu su prekinuli u travnju 2008. godine. Godinu kasnije oglasila se francuska filmašica Catherine Breillat , kojoj je dijagnosticirana cerebrovaskularna bolest. Tvrdila je da ju je Rocancourt 2004. godine prevario za 700.000 eura.

- Zloupotrijebio je moju slabost - rekla je.

Zbog njezinih tvrdnji, otkazan je film 'Bad Love' u kojemu su se trebali pojaviti Rocancourt i svjetski top model Naomi Campbell.

Breillat je tada jednom francuskom novinaru rekla kako joj je dan kada je upoznala Rocancourta bio najgori u životu, čak gori od dana kada je doznala da boluje cerebrovaskularne bolesti.

VIDEO
VIDEO
VIDEO
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.