Obavijesti

News

Komentari 16

Božićno čudo kraj Križevaca: Spasila je troje djece iz požara

Božićno čudo kraj Križevaca: Spasila je troje djece iz požara
9

Anita Seleš (33) izašla je oko ponoći i vidjela kotlovnicu u plamenu. Dječja soba već je bila puna dima. Izvukla ih je bez ozljeda. Kuća je potpuno izgorjela

VIDEO

Probudila sam najstariju kćer, koja ima 12 godina, i rekla sam da odmah trči u auto, koji je bio u dvorištu, jer je bilo vrlo hladno. Malog od 4 godine uzela sam u naručje, a osmogodišnju kćer, koja je bila pod temperaturom jer ima kozice, doslovce sam vukla po podu u pidžami da bih i njih dvoje smjestila u automobil, ispričala je hrabra majka Anita Seleš (33) iz Bojnikovca kraj Križevaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Obitelji Seleš iz Bojnikovca nedaleko Križevaca u požaru uništena kuća: Mještani su se ujedinili kako bi im pomogli Reporterka: Alenka Ožbolt

Posted by 24sata on Thursday, December 22, 2016

Ona je u noći na Svetu Luciju nekoliko minuta prije ponoći bila budna i prije nego što je vatra zahvatila sobu, uspjela iznijeti iz kuće troje malodobne djece i tako im spasiti život.

Te večeri se hidrofor neprekidno uključivao, pa je Anita otišla pogledati gdje curi voda. Sve slavine su bile u redu. Vratila se do hidrofora i osjetila dim. Izašla je iz kuće i ugledala kotlovnicu u plamenu. Nakon što je nazvala 112, utrčala je u dječju sobu. Govori da ih je uspjela izvući iz kuće u posljednjem trenu, dok je dječja soba bila ispunjena dimom. Vatra je iz kotlovnice zbog neispravnog dimnjaka na koji je priključena peć za centralno na drva već bila zahvatila krovište. Nazvala je susjedu, koja je došla po djecu i smjestila ih kod sebe, a Ana je čekala dolazak vatrogasaca. Vatra se ubrzano širila jer su u kotlovnici držali laminate i predmete za uređenje kuće, koji su lako zapaljivi, što je samo pospješilo požar. Kaže kako su iz Križevaca vatrogasci odmah došli, ali su im se zbog jakog požara pridružili i kolege iz DVD-a Bojnikovec kako bi ugasili vatru. Borba s vatrenom stihijom trajala je nekoliko sati i na kraju su vatrogasci i susjedi, kojih je u jednom trenutku bilo 50-ak u dvorištu, uspjeli pobijediti. Šteta je procijenjena na 50.000 kuna. Anita, koja je sama bila u kući jer suprug Saša (40) radi u Irskoj, ima samo riječi pohvale za susjede i cijelo naselje.

Kaže kako tu dobrotu i solidarnost neće moći nikad zaboraviti.

- U roku tri dana svu potrebnu građu i materijal su u selu prikupili. Kao što i sami vidite, svi su tu i rade kako bi se što prije vratilo sve u normalu – kaže Anita, a suprug Saša sa susjedima postavlja grede na novo krovište.

Rekla je da ove godine prvi put nisu osigurali kuću, jer je to radio suprug, koji je otišao u Irsku, a ona je zaboravila. Dodajući s ponosom kako su im se sumještani pokazali kao najveća ljudska polica s pokrićem. Dok se kuća obnavlja, a nadaju se da će do Božića veći dio biti u funkciji, djeca su kod djeda i bake.     

Zahvaljuju svima na pomoći

Obitelj Seleš nada se da će se do Božića vratiti sve u normalu. Susjedi im pomažu, a materijal su nabavili u mjestu.

Djeca su kod bake i djeca, dok se kuća obnavlja

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara čađa koja nije izvučena nakon čišćenja dimnjaka. Iskre su upalile čađu, koje je bilo u dimnjaku oko pola metra. Anita kaže da prvi put sad nisu osigurali kuću jer je suprug bio u Irskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"