Obavijesti

News

Komentari 227

Orkanska bura otpuhala kafić, šteta na kampusu 100.000 kn

Orkanska bura otpuhala kafić, šteta na kampusu 100.000 kn
15

Olujni vjetar uzrokovao je probleme i u riječkom brodogradilištu 3. maj, gdje do daljnjeg ne rade brofogradilišne dizalice. Jaka bura rušila je stabla, prometne znakove i plakate

VIDEO

Zbog jake bure koja od utorka ujutro puše i na istarskom području, mjestimice brže od 100 kilometara na sat, te zbog kvara na dalekovodu, neki su dijelovi Istre tijekom dana bili bez struje, a desetak srušenih stabala s prometnica su uklonili vatrogasci pa promet teče bez zastoja, doznaje se iz Županijskoga centra 112.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Zbog jakih udara vjetra, u ponedjeljak i u noći na utorak u Istarskoj županiji su se na sedam mjesta srušila stabla ili grane na cestu ili na automobile. Na cesti Barban-Raša na automobil je pala grana, no nitko nije ozlijeđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po riječima županijskoga vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, stablo je na cestu palo u Pješčanoj uvali i u Nazorovoj ulici u Puli, a vatrogasci su tijekom utorka uklonili još četiri grane s prometnice, dvije u Puli i dvije na području Umaga. Istodobno istarski vatrogasci četiri su puta intervenirali zbog požara na dimnjacima.

Vozače se poziva da budu oprezni zbog jakog vjetra. Na cestama preko Učke i Ćićarije na snazi su zimski uvjeti i zabranjen je promet teretnim vozilima ukupne dopuštene mase iznad 7,5 tona.

Nastale su i štete na barkama i plovilima na istočnoj obali Istre. Najviše teškoća bura je prouzročila vlasnicima plovila u Ližnjanu, u blizini Pule, a nasukane brodice i potopljene barke dočekale su u utorak vlasnike plovila u lučici Kuje.

Meteorolozi najavljuju da će bura u Istri početi slabjeti tek u srijedu navečer pa iz pulske Lučke kapetanije pozivaju vlasnike da provjere svoja plovila i osiguraju ih, ako je potrebno, dodatnim vezovima.

Zbog bure otkazana nastava na Kampusu

Na riječkom Kampusu su u utorak ujutro proglasili izvanredno stanje. Zbog vjetra koji je puhao između 90 i 100 kilometara na sat nastava je prekinuta do daljnjega. Otpadali su dijelovi fasade sa zgrade Filozofskog fakulteta, zbog čega mu je zabranjen prilaz, a nastala šteta već sada seže i do 100.000 kuna.

- Molimo studente, nastavnike i druge korisnike Kampusa da ne borave na otvorenom području, a ako moraju, neka se kreću u zavjetrini. Onima koji su u zatvorenim prostorima preporučuje se da se udalje od prozora - rekli su u Kampusu.

 

bura

Zbog jake bure u noći na utorak vjetar je stvarao probleme i blizu Krčkog mosta, gdje je u provaliju otpuhao drveni montažni kafić koji je stajao s desne strane parkinga u smjeru Krka.

- Čudi nas da vlasnici nisu uklonili kafić jer se znalo kakvo vrijeme nas očekuje - rekli su krčki vatrogasci. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

VIDEO

Zbog udara bure od 208 kilometara na sat Krčki je most danas bio zatvoren za sav promet. Olujni vjetar uzrokovao je probleme i u riječkom brodogradilištu 3. maj, gdje do daljnjeg ne rade brofogradilišne dizalice. Radnike koji inače rade poslove na otvorenom smjestili su unutar brodogradilišta, a strogo im je zabranjeno kretanje po vanjskim skelama navoza. Riječani su se tijekom današnjeg dana borili i sa slomljenim stablima, prometnim znakovima te reklamnim panoima koje je nosila bura. Vatrogasci i djelatnici komunalnog društva imali su pune ruke posla raščišćavajući prometnice.

Za područje Rijeke u utorak je bio proglašen crveni meteoalarm. U potpunosti su za promet bile zatvorene autocesta Rijeka - Zagreb, i to na dionici od Kikovice do Delnica, potom autocesta A7 od Svetog Kuzma do Šmrike te Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene. Riječka obilaznica bila je otvorena samo za osobna vozila na dijelu od Škurinja do Orehovice, odnosno na dionici gdje se nalazi most preko Rječine.

Brač paraliziran: Zbog snijega ne voze autobusi, nema škole...

Zbog snijega na Braču u utorak nisu prometovale autobusne linije preko središta otoka, a nije radila niti Srednja škola Bol budući da dobar dio učenika s ostatka otoka nije mogao doći na nastavu. Na posao nisu stigli niti radnici pučiškog Jadrankamena iz drugih mjesta koji na posao putuju autobusom. 

- Snijeg je padao tijekom noći i jutra na vrh Brača kako mi zovemo Gornji Humac preko kojeg prometuju auobusne linije iz Supetra ka Bolu, Selcima i drugim mjestima u unutrašnjosti otoka. Kako se ne bi ponovilo proklizavanje autobusa od prošlog tjedna, odlučeno je da autobusi ne prometuju dok se cesta ne učini sigurnom – kazao je Tino Štambuk, predsjednik DVD-a Selca.

Danima su bili bez vode, ali i bez struje

Zbog velikih hladnoća mjesta koja spadaju pod tu bračku općinu pet dana nisu imali vode, a Sumartin je bio i bez struje dva dana. 

 - Bez vode bio je dio Selca, Sumartina, Novog Sela i Puntinka zbog smrzavanja vodovodnih instalacija. Oko 40 posto domaćinstava bilo je bez pitke vode, no, trudom bračkog Vodovoda i njihovih ekipa koje su radile usprkos jakoj buri i kiši, pa i noću, obavljani su popravci na većini i imamo ponovo vode - kazao je Štambuk

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag