Obavijesti

News

Komentari 429

Branitelji oštro po Šerbedžiji: 'Izjava je krajnje neprimjerena'

Branitelji oštro po Šerbedžiji: 'Izjava je krajnje neprimjerena'

Branitelji su prozvali glumca Radu Šerbedžiju zbog izjave koju su mu mediji pripisali, u kojoj navodno tvrdi da su svi ratni heroji u Haagu kriminalci. Glumac tvrdi da to nije istina

VIDEO

Ministarstvo branitelja prozvalo je u četvrtak glumca Radu Šerbedžiju zbog izjave koju su mu mediji pripisali, a u kojoj je navodno kazao: "Nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci".

"Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obvezu čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske. Stoga, najoštrije osuđujući te smatrajući krajnje neprimjerenom izjavu g. Rade Šerbedžije, izjavljujemo sljedeće:

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata su branili i obranili RH unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u RH. Također ističemo da su temeljne vrijednosti Domovinskog rata uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH, za što su najzaslužniji hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su, vođeni domoljubljem, stali u obranu slobode, demokracije i zajedništva hrvatskog naroda, poštujući najveću razinu etike ratovanja i načela ratnog prava.

Stoga smo kao društvo dužni svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena.", stoji u priopćenju branitelja.

Šerbedžija: Nisam spominjao Haag, ovo što govorite nisam kazao

- Samo sam rekao da su mnogi kriminalci pušteni iz zatvora da bi se borili u tim groznim ratovima na teritoriju bivše Jugoslavije. Ovo što govorite nisam kazao, to je mogao netko krivo napisati, ali ja to nisam rekao - kaže Šerbedžija za N1.

- Pravi heroji ostaju pravi heroji i ostat će heroji. To što jesam rekao nema veze s hrvatskim braniteljima, to bi bilo glupo. Nisam spominjao Haag, samo sam spomenuo da su u tim groznim ratovima sudjelovali ljudi pušteni iz zatvora - naglašava Šerbedžija.

- Ovo što navode, jednostavno, nije moje mišljenje. Ako netko to tako doživljava, ispričavam se, ali ja to nisam rekao - kaže Šerbedžija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 429
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa