Obavijesti

News

Komentari 227

Branitelju grana pala na glavu: 'Samo ga Bog može spasiti...'

Branitelju grana pala na glavu: 'Samo ga Bog može spasiti...'
1

Ivan iz Ferdinandovca prijatelju je pomagao rušiti vrbe. Grana ga je ozlijedila. Zadobio je teške ozljede glave i kralježnice. U komi je, a na životu ga drže aparati

VIDEO

"Ne mogu ni zamisliti da će me napustiti. Jako smo vezani. Niti jedan od nas. Nije se oženio. Prošli smo ratišta, ranjavani, a sad...", u pola rečenice glas je pukao Željku Matkovu (47), čiji se brat Ivan bori za život u koprivničkoj bolnici.

Ivan (52) iz Ferdinadovca prošle je srijede pomagao susjedu i prijatelju rušiti vrbe uz kanal. Dok je susjed rušio drveće, Ivan mu se približio. Grana ga je udarila u glavu. Prijatelj je odmah zvao Hitnu. Ivana su bez svijesti brzo prevezli u bolnicu.

Stanje mu je i jučer bilo nepromijenjeno, ali ga na životu, kaže brat, održavaju aparati. Ima teške ozljede glave i vratne kralježnice. Očajni Željko kaže kako nemaju nikoga osim jedan drugoga.

- Već je šesti dan u komi i samo Božjim čudom može preživjeti. A ranjen je 1992. godine u ratu - kaže Željko i dodaje da Ivan nije htio u invalidsku mirovinu jer je govorio da je branio zemlju zbog savjesti te da mu ona nije dužna.

Živio je od 500 kuna socijalne pomoći i 170 kuna invalidnine. Preživljavao je od nadnice.

U šoku je i njegov prijatelj kod kojeg je pilio drva. Ukućani kažu da je nakon nesreće na rubu plača. Hoda bez cilja i danima ne jede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.