Obavijesti

News

Komentari 506

Bratovoj udruzi Vesna Pusić je dala gotovo 249.000 kuna

Bratovoj udruzi Vesna Pusić je dala gotovo 249.000 kuna
2

Ministrica je dala novac za istraživanje kršenja ljudskih prava u Ukrajini Documenti, kojoj je na 
čelu njezin brat Zoran Pusić. Pusić smatra da nije u sukobu interesa

VIDEO

Ministarstvo vanjskih poslova dodijelilo je u prosincu 1,8 milijuna podrške za projekte nevladnih udruga.

Među njima je pomoć od gotovo 249.000 kuna Centru za suočavanje s prošlošću - Documenta. Predsjednik upravnog odbora te udruge je ministričin brat, profesor Zoran Pusić, poznati aktivist za ljudska prava.

Novac su dobili za projekt pod nazivom “Izgradnja kapaciteta ukrajinskih organizacija civilnog društva za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava”.

Kada dužnosnici dodjeljuju javni novac tvrtkama i udrugama kojima su vlasnici ili upravljači članovi njihove rodbine ili oni sami, to je inače sukob interesa koji je zabranjen zakonom. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već je izreklo niz kazni za takvo ponašanje. Posljednji put ministru Siniši Vargi jer je dao novac udruzi koju on ne vodi, ali je bio jedan od osnivača prije nego je postao ministar.

Unatoč tomu, Vesna Pusić smatra da nije stavila privatni interes ispred javnog.

- Ministrica apsolutno nije u sukobu interesa jer je odluka donesena na temelju samostalne ocjene povjerenstva s unaprijed određenim kriterijima - odgovorili su iz Ministarstva. Kažu da je proveden natječaj i da je projekte izabralo povjerenstvo iz raznih tijela državne uprave. Odabrali su osam najboljih od 23 pristigla projekta, a nitko se nije žalio, kažu u Ministarstvu.

Potvrdu toga je li Pusić prekršila zakon ili ne, ipak će dati jedno drugo povjerenstvo. Ono za odlučivanje o sukobu interesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 506
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.