Obavijesti

News

Komentari 77

Britanci optužuju Ruse: Oni su krivi za napad plinom u Siriji!

Britanci optužuju Ruse: Oni su krivi za napad plinom u Siriji!
1

Najmanje 70 osoba poginulo je u napadu smrtonosnim plinom na pobunjeničko uporište u Siriji, na koji je administracija Donalda Trumpa odgovorila udarom na vojnu bazu Šajrat

VIDEO

London je u nedjelju rekao da je Rusija posredno odgovorna za smrt civila ubijenih otrovnim plinom prošli tjedan u napadu što ga je, prema uvjerenju Washingtona, počinio režim sirijskog predsjednika Bašara al-Aasada

Najmanje 70 osoba poginulo je u napadu smrtonosnim plinom na pobunjeničko uporište u Siriji, na koji je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa odgovorila udarom 59 krstarećih raketa na sirijsku vojnu bazu Šajrat. 

Službeni Damask i Moskva opovrgavaju optužbe da su sirijske snage odgovorne za kemijski napad, no Zapad odbacuje njihova objašnjenja da je otrov procurio iz pobunjeničkog skladišta oružja kada je bilo pogođeno u zračnom napadu.  

- Kemijski napad je ratni zločin  koji se dogodio pod njihovim (ruskim) nadzorom, rekao je britanski ministar obrane Michael Fallon kritizirajući rusku podršku Asadovu režimu.

Njegova vlada jasno je podržala Trumpovu odluku da raketira sirijsku vojnu bazu, piše u nedjelju list Sunday Times. 

- Posredno je Rusija odgovorna za smrt svakog civila ubijenog prošli tjedan - rekao je Fallon i poručio Moskvi što treba učiniti. 

- Ako Rusija želi odrješenje od odgovornosti za buduće napade, predsjednik Vladimir Putin treba osnažiti svoje obveze, ukloniti arsenal kemijskog oružja jednom za svagda i preuzeti punu odgovornost za mirovni proces Ujedinjenih naroda u Siriji.

U nedjelju je rusko ministarstvo vanjskih poslova kritiziralo odluku britanskog šefa diplomacije Borisa Johnsona da otkaže dogovoren posjet Moskvi zbog događaja u Siriji. Moskva je također rekla da nema velike koristi iz razgovora s Britanijom koja, po njezinu uvjerenju, nema stvarnog utjecaja na svjetska pitanja.

Washington odavna podržava pobunjenike koji žele srušiti Asada u vrlo mozaičnom građanskom ratu od 2011., u kojem je ubijeno više od 400.000 ljudi, a polovica sirijskog stanovništva je raseljena ili u izbjeglištvu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.