Obavijesti

News

Komentari 1

Čak 14 tisuća đaka sudjelovalo u natjecanjima Lino višebojca

Čak 14 tisuća đaka sudjelovalo u natjecanjima Lino višebojca
3

Sportska dvorana u Ivanić Gradu bila je prepuna školaraca i njihovih roditelja koji su glasno navijali i bodrili svoje favorite u finalnim dvobojima

VIDEO

Najbolji osnovnoškolci višebojci iz 24 osnovne škole iz svih hrvatskih županija, sudjelovali su u finalu 11. Lino višebojca, koji je održan danas, u Sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić Gradu. Domaćin ovogodišnjeg finalnog natjecanja bila je OŠ Stjepan Basariček iz Ivanić Grada.

U sezoni 2016./2017. u projektu je sudjelovalo više od 14 tisuća osnovnoškolaca, a 48 najboljih odmjerilo je snage u finalnim sportskim natjecanjima. Ovogodišnji pobjednici Lino višebojca postali su Marta Živković, OŠ Petra Krešimira IV iz Šibenika i Luka Ostojić, OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara.

Osnovni cilj Lino višebojca je poticanje školskog sporta, razvijanje zdravih navika, te poticanje kulturnog stvaralaštva.

Djeca od 5. do 8. razreda natječu se u raznim sportskim disciplinama (rukomet, nogomet, košarka, skok u dalj itd.), a mlađe i starije dobne skupine djece ujedno sudjeluju i u navijačkim, likovnim, literarnim, glazbenim radovima i drugim oblicima umjetničkog stvaralaštva.

Sportska dvorana u Ivanić Gradu bila je prepuna školaraca i njihovih roditelja koji su glasno navijali i bodrili svoje favorite u finalnim dvobojima. Uz napete sportske dvoboje, u dvosatnom je programu bilo i puno zabave uz nastupe pjevača i plesača te nastupe dramskih skupina.

Finalna natjecanja otvorili su gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti i članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, a druženju s djecom pridružili su se i sportaši Ekatarerina Nemaškalo i Ivana Kapitanović iz RK Podravka, Jelena Kajfež iz RK Lokomotive, Filip Benković i Borna Sosa iz NK Dinamo te Vinko Međimorec i Dominik Radić iz NK Slaven Belupa.

U pozdravnom govoru natjecateljima, Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke istaknula je:

- Prekrasno je na jednom mjestu vidjeti toliko djece koje je povezao sport, natjecateljski duh i zabava. Lino višebojac izrastao je u najveći učenički sportsko-zabavni projekt u kojem je u ovih 11 godina sudjelovalo više od 250.000 učenika. Gdje su djeca tu je i Lino. Zato smo u Podravki iznimno ponosni, što kao glavni sponzor doprinosimo uspjehu i razvoju ovog projekta, koji je iskoračio i izvan granica Lijepe naše u promicanju sportskih vrijednosti, kulturnog stvaralaštva te zdravih životnih navika.

U projektu je dosad sudjelovalo više od 260 osnovnih škola širom Hrvatske, više od 250.000 učenika osnovnih škola te više tisuća djece vrtićke dobne skupine koji su bili gosti škola domaćina.

U 11 godina trajanja projekta, na Lino višebojcu sudjelovalo je i 350 sportskih gostiju među kojima i Sandra Perković, Luka Modrić, Goran Ivanišević, Janica Kostelić, Blanka Vlašić, Marijo Možnik, Dubravko Šimenc, Zvonimir Boban i drugi.

Mnogi od gostiju i sami su sudjelovali u natjecanju u svojim matičnim školama, kao Dario Šarić i Sara Kolak. Uspješnost projekta potvrđuje i proširenje natjecanja izvan granica Hrvatske, tako da je od 2015. godine Lino višebojac kao pilot projekt organiziran i u Bosni i Hercegovini u 7 osnovnih škola, u 2016. uključeno je njih 12, a u 2017. godini sudjelovalo je 10 škola.

Lino višebojac pokazao se kao projekt koji osim sportskog duha i umjetničkog stvaralaštva od rane dobi potiče djecu na stvaranje zdravih životnih navika za cijeli život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina