Obavijesti

News

Komentari 29

Čisti krv nakon ubojstva: 'Za vježbu sam kupovao iznutrice'

Čisti krv nakon ubojstva: 'Za vježbu sam kupovao iznutrice'
1

Njegovo ime je Donovan Tavera i prvi je čistač forenzičar u meksičkoj prijestolnici. Posao mu je čistiti krv s ulica i iz kuća, a njegova fascinacija krvlju počela je još dok je bio dječak...

VIDEO

Mexico City jedan je od gradova s najvećom stopom ubojstava u svijetu. Nakon brojnih obračuna narko bandi na ulicama ostaju tijela koja se kasnije odnose u mrtvačnicu. Problem su i potoci krvi, ali i to se vrlo brzo očisti zahvaljujući jednom čovjeku.

Njegovo ime je Donovan Tavera i prvi je čistač forenzičar u meksičkoj prijestolnici. Posao mu je čistiti krv s ulica i iz kuća, a njegova fascinacija krvlju počela je još dok je bio dječak.

- Mrtvo tijelo sam prvi put vidio kad mi je bilo samo 12 godina. Čuo sam da je netko stradao na ulici ispred naše zgrade. Izašao sam vidjeti. Muškarac nije imao majicu i bilo je očito da je umro nasilnom smrću. Šokirao me potok krvi koji je tekao niz ulicu, ali nisam se uplašio. Bio sam radoznao, tako je počela moja fascinacija krvlju, ispričao je Tavera za BBC.

Nakon što je vidio mrtvog muškarca, čekao je da se netko pojavi i očisti krv. Kako se to nije dogodilo, njegova majka oprala je krv vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mexico: Donovan Tavera, Forensic Cleaning

Vježbao na kravljoj jetri

- Pitao sam roditelje tko čisti krv nakon ubojstava, a oni su mi poručili da prestanem o tome pričati. Tada sam odlučio to otkriti sam. Otišao sam u knjižnicu, čitao sam o smrti i o tome što se događa s tijelom. Puno sam naučio - kaže Tavara.

Kad je imao 17 godina počeo je eksperimentirati. Otišao je u mesnicu i kupio jetru i goveđe meso. Kod kuće je onda istraživao kako najbolje očistiti krvi. Ubrzo nakon toga postao je čistač forenzičar.

"Čistač" kaže da ubojstvo nije isto što i nesreća jer nakon ubojstva ima puno više krvi koju netko treba očistiti. 

- Tijekom godina izmislio sam više od 300 različitih formula kako bih očistio krv. Neke sam i usavršio. Ovisno o tome što čistim, potrebno je primijeniti različite metode. Nije isto čistite li tepih u automobilu ili osobne predmete poput prstenja. Također, sve ovisi i o tome kako je osoba umrla - priča Tavera.

Mexico: Donovan Tavera, Forensic Cleaning

Provjerava je li ubijeni bio bolestan

On kaže kako prije nego što dođe na mjesto zločina uvijek provjeri što se dogodilo i je li ubijena osoba bila bolesna s obzirom da postoji opasnost od zaraze.

- Ja sam posljednja osoba koja stiže na mjesto zločina. Dolazim kad policija ode. Nekad me obitelji ubijenih doživljavaju kao terapeuta. Ispočetka sam se emotivno uplitao u te priče, a sada samo ljubazno poslušam i nastavim raditi svoj posao - rekao je Tavara i dodao da dok radi obično sluša glazbu i to operu koja ga opušta ili heavy metal

Najgore što je čistio bilo mu je višestruko ubojstvo. Četvero ljudi bilo je izbodeno, a za čišćenje mu je trebalo više od 10 sati.

- Nisam znao da ću na ovakav način zarađivati za život. Nisam ni znao da postoji ovakva profesija sve dok nisam naučio kako to raditi - zaključuje Tavera.

Donovanov posao zanimljivo je prikazan i u filmu 'Čistač' iz 2007. godine:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!