Obavijesti

News

Komentari 38

"Clinton je iza sebe ostavila smrt, razaranje i terorizam"

"Clinton je iza sebe ostavila smrt, razaranje i terorizam"
1

Trump je i službeno republikanski kandidat za američkog predsjednika. U svom govoru žestoko je kritizirao Hillary Clinton, koja će biti demokratska kandidatkinja

VIDEO

Donald Trump je optužio demokratsku protivnicu Hillary Clinton da je iza sebe kao državna tajnica ostavila "smrt, razaranje, terorizam i slabost" i obećao da će biti oštar prema kriminalu i ilegalnim imigrantima u govoru kojim je u četvrtak prihvatio republikansku nominaciju za američkog predsjednika.

Trumpov govor konstruiran je tako da uspostavi atmosferu za predizbornu kampanju protiv Clinton, što je odgovor republikancima koji smatraju da je najbolji način na koji može ujediniti podijeljenu stranku da izloži zašto ta demokratkinja ne bi trebala biti izabrana 8. studenoga.

Dok je mnoštvo uzvikivalo "Zatvori je" zbog njezina postupanja u američkoj vanjskoj politici, Trump im je odmahnuo i rekao: "Porazimo je u studenome".  Tisuće pristaša koji su se okupili u kongresnoj dvorani su bučno odobrili.

Riječi Donalda Trumpa (70) zaključile su četverodnevni kongres koji je istaknuo njegov napor da zaliječi pukotine u Republikanskoj stranci zbog njegove protuimigrantske retorike i zabrinutosti zbog njegova temperamenta. Skup su bojkotirala mnoga velika imena republikanskog establišmenta, poput kandidata iz 2012. Mitta Romneya i članova obitelji Bush koji su stranci dali dva zadnja predsjednika.

Trump je ostao kod svojeg čvrstog stava prema ilegalnim imigrantima rekavši kako oni uzimaju radna mjesta američkim građanima, a u nekim slučajevima i vrše zločine. Optužio je predsjednika Baracka Obamu da potiče rasne napetosti umjesto da ih smiruje.

U svojem govoru ponudio je malo pojedinosti o svojim politikama već je prije prikazao sebe kao svježu alternativu tradicionalnim političarima, koji je spreman razmotriti nove pristupe za rješavanje problema i pomoći radnicima koji se osjećaju ostavljenim na cjedilu.

Glede Clinton osudio je politiku izgradnje nacije koju je zapravo do izvjesne mjere uveo George W. Bush, bez spominjanja imena ovog republikanskog predsjednika koji je započeo ratove u Afganistanu i Iraku.

Trump je rekao kako je izgradnja nacije koju je slijedila Clinton u Iraku, Libiji, Egiptu i Siriji učinilo loše stanje još gorim. Okrivio ju je za uspon militanata Islamske države i osudio njezinu spremnost da primi tisuće izbjeglica iz Sirije.

"Nakon 15 godina ratova na Bliskom istoku, nakon bilijuna dolara potrošenih i tisuća života izgubljenih, stanje je gore nego što je ikad bilo. Ovo je ostavština Hillary Clinton: smrt, razaranje, terorizam i slabost", rekao je Trump.

Trump je isto tako optužio Clinton (68) da je lutka velikog biznisa, medijske elite i velikih donatora koji žele sačuvati sadašnji politički sustav.

Navodeći val nasilja u američkim gradovima Trump je obećao uvesti zakon i red upozoravajući da 160.000 ilegalnih imigranata s kriminalnim dosjeima "noćas slobodno lutaju kako bi zaprijetili miroljubivim građanima".

Trump je rekao kako bi se brzo pozabavio nasiljem poput ubojstva pet policajaca u Dallasu ranije ovoga mjeseca.

"Poručio bih svima vama: zločinu i nasilju koje danas pogađa našu zemlju uskoro će doći kraj. Počinjući 20. siječnja 2017. sigurnost će biti obnovljena", rekao je Trump. Sljedeći predsjednik preuzima dužnost 20. siječnja.

Na clevelendskom skupu nije se uglavnom pričalo o Trumpovim stajalištima nego umjesto toga o nemogućnosti različitih stranačkih frakcija da se ujedine iza Trumpa.

Trump želi izgraditi zid duž američko-meksičke granice, zabraniti ulazak muslimanima iz ratom razorenih zemalja Bliskog istoka te ponovno pregovarati o međunarodnim trgovinskim sporazumima. On isto tako kaže kako bi prisilio američke saveznike u Europi i Aziji da više plaćaju za američki obrambeni kišobran. Sve su to stajališta koja idu protiv prevladavajućih uvjerenja Republikanaca.

U srijedu navečer Trumpov posljednji veliki protivnik tijekom ogorčene republikanske predizborne borbe senator Ted Cruz je izviždan s pozornice jer je odbio podržati Trumpa i umjesto toga pozvao republikance da "glasuju po savjesti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa