Obavijesti

News

Komentari 229

Ovo je bolno i još dugo će biti, ali moramo dati šansu Trumpu

Ovo je bolno i još dugo će biti, ali moramo dati šansu Trumpu
8

Hillary nije odmah prokomentirala gubirak izbora. Strani mediji pretpostavljaju da je razlog tome i šok gubitkom izbora te smatraju da možda niti nije imala spreman gubitnički govor

VIDEO

Prvi put nakon što je izgubila izbore od republikanca Donalda Trumpa Hillary Clinton obratila se javnosti.

- Sinoć sam čestitala Donaldu Trumpu i ponudila mu suradnju i želim mu da bude uspješan predsjednik. Ovo nije ono čemu smo težili, ali želim se zahvaliti svima. Vi predstavljate ono najbolje u Americi i biti vašim kandidatom nešto je najbolje što mi se dogodilo u životu - istaknula je Clinton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znam kakvo razočaranje osjećate jer to i ja osjećam. Ovo je bolno i dugo će biti, ali želim da ovo zapamtite, u našoj kampanji nije bila riječ o jednoj osobi, već o zemlji koju volimo - rekla je Hillary, koja je pozvala svoje simpatizere da prihvate Trumpa kao predsjednika.

- Još uvijek vjerujem u Ameriku i uvijek ću. Trump će biti naš predsjednik, dugujemo mu otvoren um i šansu za vođenje - poručila je Clinton.

Hillary Clinton addresses her staff and supporters about the results of the U.S. election at a hotel in New York

Clinton je poručila da svi zajedno sad moraju izgraditi Ameriku koja će biti puna nade, uključiva i velikog srca. U tom smislu naglasila je poštivanje zakona, jednakih prava svih građana i slobodu vjeroispovjesti.

-  Naša demokracija zahtijeva sudjelovanje, ne svake četiri godine, već čitavo vrijeme. Ekonomija mora raditi za sve, a ne samo za one na vrhu, moramo štititi našu državu i našu planetu…. Američki san je dovoljno velik za sve, sve rase, za žene, za ljude s invaliditetom – za sve. Naša je odgovornost kao građana da dajemo sebe u izgrađivanju poštenije Amerike. Želim zahvaliti Timu Kaineu i njegovoj supruzi jer su bili moji partneri.

Hillary Clinton addresses her staff and supporters about the results of the U.S. election at a hotel in New York

Zahvalila se i aktualnom predsjedniku Baracku Obami i njegovoj supruzi Michelle na podršci.

- Hvala Baracku i Michelle Obami, naša vam zemlja puno duguje. Hvala vam na vašem odlučnom vodstvu koje je značilo puno ljudima diljem svijeta. Hvala mojoj obitelji koja me hrabrila u najtežim trenucima. Hvala vama, neki su od vas dali srce za ovu kampanju. Hvala milijunima volontera, aktivista koji su vodili kampanju na društvenim mrežama, išli od susjeda do susjeda…  - kazala je Hillary, a potom se obratila mladima:

- Mladim ljudima želim poručiti, provela sam čitav život boreći se za ono u što vjerujem. Imala sam uspone i padove. Mnogi od vas ste na početku karijere, gubici su bolni, no nemojte prestati vjerovati da se vrijedi boriti za ono u što vjerujete. Svim ženama, a posebice mladim ženama koje su vjerovale u mene, nisam bila ponosnija ni na koga nego na vas.

Hillary Clinton addresses her staff and supporters about the results of the U.S. election at a hotel in New York

- Djevojčicama poručujem: ne sumnjajte da ste vrijedne i da zaslužujete svaku priliku na ovom svijetu da slijedite svoje snove.

- Zahvalna sam za našu državu i za sve što mi je dano. Zahvaljujem svakog dana jer sam Amerikanka i vjerujem da ako se držimo zajedno, naši najbolji dani tek dolaze. Jer vjerujem da smo jači zajedno i da ćemo zajedno ići naprijed. Ima još puno posla za obaviti – zaključila je Hillary.

Kaine: Clinton je umalo pobijedila, to  je veliki uspjeh

Tim Kaine, potpredsjednički kandidat Hillary Clinton, obratio se javnosti kazavši kako je jako ponosan na Hillary nju jer puno učinila za povijest SAD-a.

- Postala je prva žena kandidatkinja i jučer je umalo pobijedila. To je velik uspjeh. Ponosan sam na nju jer je činila prekrasan tim, ponosan sam na nju jer voli svoju državu i prihvaća je. Želim joj zahvaliti jer me zamolila da joj se danas pridružim na pozornici. Zadnjim dahom borit će se za vrijednosti za koje se zalaže.

Democratic Vice President nominee Tim Kaine and his wife Anne Holton appear at Hillary Clinton

Glasnogovornik Zastupničkog doma Kongresa, republikanac Paul Ryan, obratio iz Janesvillea po prvi put nakon pobjede Donalda Trumpa. Kazao je kako je Trump okrenuo politiku naglavačke i obećao mu je suradnju.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a