Obavijesti

News

Komentari 84

Crveni alarm: Kiša, orkanski udari vjetra, a u gorju i snijeg

Crveni alarm: Kiša, orkanski udari vjetra, a u gorju i snijeg
4

Meteoalarm je oglasio crveni alarm za Zagreb i širu okolicu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te sjeverno Primorje i Istru. Udari vjetra bit će i do 120 km/h

VIDEO

Stiže nam jako pogoršanje vremena. 

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku objavio niz upozorenja, uključujući i nekoliko crvenih, koji upućuju na izuzetno opasno vrijeme.

Meteoalarm je oglasio crveni alarm za Zagreb i širu okolicu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te sjeverno Primorje i Istru. Upozorava se na moguće orkanske udare vjetra, koji bi na udare mogao puhati brzinom od 120 kilometara na sat.

Crveno upozorenje znači da je vrijeme izuzetno opasno

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere - navodi Meteoalarm u svom upozorenju.

U Lici i Gorskom kotaru snijeg?

Za Liku, Gorski kotar i šire karlovačko područje najavljeni su udari vjetra također do 120 kilometara na sat, a očekuje se i snijeg u gorskim krajevima.

Stiže već u noći: Kiša, pljuskovi i grmljavina

Kako javlja DHMZ, u noći i prijepodne cijelu Hrvatsku očekuje jača promjena vremena s kišom, pljuskovima, grmljavinom, u gorju i snijegom

Na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice će biti obilnije kiše. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva barem djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a u noći i prijepodne prolazno jak s olujnim udarima sjeverni i sjeverozapadni. 

Na Jadranu će u noći i prijepodne umjereno i jako jugo okretati na jak do olujan jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac, što će prema kraju dana slabiti. 

Zahlađenje, temperatura na kopnu spušta se do 5°C

Temperatura u unutašnjosti u noći i ujutro od 12 do 16, zatim između 5 i 11, a na Jadranu uglavnom između 15 i 21°C.

U četvrtak i petak u kopnenom području pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremeno kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se uglavnom u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana. Bit će vjetrovito. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka bura, sjeverac i sjeverozapadnjak. 

U subotu na kopnu djelomice sunčano, ali hladnije

U subotu na kopnu djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano, a i vjetar će slabiti. U kopnenom području hladnije od prosjeka, a na Jadranu u skladu s višegodišnjim prosjekom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21