Obavijesti

News

Komentari 19

Crveni križ objavio podatke o troškovima izbjegličke krize

Crveni križ objavio podatke o troškovima izbjegličke krize
1

Crveni križ je prikupio ukupno 1,591.258 kuna, podijelili su 138 tona konzervirane hrane, 31 tona voća, 267.630 litara pitke vode, 48 tona pekarskih proizvoda...

VIDEO

Hrvatski Crveni križ raspisao je 24. kolovoza apel za pomoć izbjeglicama na području jugoistočne Europe i do 8. listopada prikupljeno je 1,591. 258 kuna.

Na donatorskom računu ukupno je prikupljeno 1,293. 315 kuna. Na donatorskom telefonu prikupljeno je 297.943 kune.

Od početka izbjegličke krize, 16. rujna, Crveni križ je utrošio 763.779 kuna. Od tog datuma u Hrvatsku je ušlo 133. 365 ljudi. Na terenu je 3729 volontera i djelatnika Crvenog križa, a dnevno ih je angažirano oko 155.

Podijeljeno je 138 tona konzervirane hrane, 31 tona voća, 267.630 litara pitke vode, 48 tona pekarskih proizvoda, 35.437 komada higijenskih potrepština,  više od 90.000 deka, 195 setova prve pomoći u suradnji sa zdravstvenom službom, više od 20.000 kabanica...

Crveni križ je iznimno ponosan na službu traženja koja je uspješno riješila više od 200 slučajeva razdvojenih obitelji. Na terenu je i 20 članova tima za psihosocijalnu podršku.

- Ovo je bio vrlo zahtjevan i kompleksan zadatak koji smo mi ispunili i više sam nego ponosan na rezultate svega što smo uspjeli napraviti. Koordinacija i suradnja preduvjet su uspjeha, a koordinacija je ovog puta bila vrhunska. Crveni križ se ne može požaliti ni na koga, suradnja je bila izvanredna - rekao je Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

- Ponosan sam što je Hrvatski crveni križ prepoznat od strane federacije kao društvo koje je izuzetno kvalitetno obavlja svoj posao - rekao je Robert Markt, izvršni predsjednik HCK-a dodavši kako kroz dva do tri dana od kriznog fonda federacije očekuju novac kojim će refundirati ono što su potrošili iz vlastitih sredstava.

Markt: Crveni križ nije dao šator prosvjednicima, nego osobama ugroženog zdravlja

Markt (HDZ) je komentirao i izjavu Bojana Glavaševića, pomoćnika ministra branitelja, koji je rekao kako je Crveni križ dao braniteljima u Savskoj šator na korištenje, a da do danas nije poznato je li to plaćeno ili nije.

- Crveni križ nije dao šator nikakvim prosvjednicima nego osobama ugroženog zdravlja. 22. listopada bio je drastičan pad temperature i u tim trenucima kad su vojni invalidi proveli noć na otvorenom, zamolili su Crveni križ da im daju šator, a mi smo to i učinili. Mi smo taj šator donirali da se s nama ne manipulira u političke svrhe - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.