Obavijesti

News

Komentari 112

Curica pobijedila tešku bolest, a onda je ubio otac monstrum

Curica pobijedila tešku bolest, a onda je ubio otac monstrum
1

Otac monstrum priznao je da je ubio svoju jednogodišnju kćerkicu, spalio njezino tijelo te ga bacio u u potok jer je bio ljubomoran na silnu pažnju koju je dobivala

VIDEO

Otac monstrum priznao je da je ubio svoju jednogodišnju kćerkicu, spalio njezino tijelo i bacio ga u u potok, a motiv je navodno taj što je bio ljubomoran na silnu pažnju koju malena dobivala nakon što je preboljela rak.

Jednog vikenda u veljači malena Maddox Lawrence nestala je iz obiteljske kuće u Upstate New Yorku. Nije bilo ni njenog oca Ryana (25). Supruzi je ostavio oproštajnu poruku kojom je dao naslutiti da bi mogao nauditi djetetu ili sebi. Majka je slučaj prijavila policija, koja je ubrzo pokrenula veliku potragu za djevojčicom, piše Washington Post.

- Ryane, ako slušaš ovo, molim te vrati Maddox kući. Molim te, nazovi! Samo želimo znati da ste oboje dobro. Cijela obitelj želi da se vratite doma - preklinjala je supruga Morgan odbjeglog muža.

Prijeti mu 25 godina zatvora

Za nekoliko dana policija je uhitila Ryana. Nije htio surađivati, a policiji je rekao nekoliko različitih priča o tome gdje se nalazi djevojčica. Nedugo nakon njegovog uhićenja, pronađeno je i tijelo plavokose curice bačeno u potok u Syracuseu, u New Yorku. Lawrence je optužen za ubojstvo prvog stupnja i prijeti mu 25 godina zatvorske kazne. Presuda će biti izrečena u listopadu.

Bio je brižan otac

Na prvi pogled, Ryan je ostavljao dojam brižnog i predanog oca. Nosio je malenu Maddox u naručju svakog jutra dok je dostavljao peciva kafićima u Syacaruseu i bdio uz nju dok je išla na kemoterapije.

NINTCHDBPICT000267753949

Detalji stravičnog zločina

Ryan je 20. veljače odvezao suprugu na posao. S njim je bila i kći. Plan je bio da navečer pokupe Morgan, ali se nisu pojavili. Kada se vratila kući, Morgan je u dvorištu zatekla obiteljski automobil, s ključevima u bravi. U kući je našla Ryanovu poruku.

Policijski zapovjednik Richard Helterline kazao je za Syracuse.com da je Ryan u trenutku pisanja poruke bio psihički neuračunljiv.

Policija je kasnije otkrila da je Ryan oteo malenu i odveo je na osamljeno područje blizu okruga Cortland. Potom ju je nekoliko puta po glavi udario bejzbol palicom i ubio. Tijelo je spalio, svezao za kameni blok i bacio u potok.  

Motiv ljubomora?

- Maddox je bila pravi borac. Borila se s rijetkom vrstom raka i svi nalazi su pokazivali da se uspješno oporavlja. Međutim, liječenje je bilo skupo, i roditelji su svo vrijeme morali bdjeti nad njom. Je li to utjecalo na tragičan ishod, ne znam - rekao je tužilac okruga Onondaga Bill Fitzpatrick za CNYcentral.com, sugerirajući da je Ryan vjerojatno ubio kćer jer je bio ljubomoran na silnu pažnju koju joj je okolina posvećivala.

Ryanov odvjetnik tvrdi da ljubomora nije motiv zločina.

- Ryan je bio odgovoran i pažljiv otac, volio je svoje dijete - tvrdi odvjetnik.

Iako je tužiteljstvo procijenilo da je Ryan sposoban pratiti suđenje, njegov odvjetnik je tražio da mu se ipak sudi za "obično" ubojstvo, navodeći da je u trenutku zločina imao emocionalnih i psihičkih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.