Obavijesti

News

Komentari 373

Mladić dobio četiri i pol godine zatvora zbog krvavog tuluma

Mladić dobio četiri i pol godine zatvora zbog krvavog tuluma
1

Optuženi je nepravomoćno osuđen zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i za spolni odnos bez pristanka te mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i šest mjeseci zatvora

VIDEO

Presudu za užas u Podstrani sud u Splitu izrekli su danas oko 10.15 sati na Županijskom sudu u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

Roko Šimac (24) je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i osam mjeseci za spolni odnos bez pristanka te mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i šest mjeseci zatvora. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

 

Također, mora platiti troškove suđenja od 77.500 kuna i još 10.000 paušalnih troškova suda. Mladić nije došao na izricanje presude, ali su došli njegovi roditelji koji nisu htjeli davati izjave za medije. 

Javnost je bila isključena iz cijelog sudskog proces, a i danas nije bilo dozvoljeno slušanje obrazloženja presude. Sudac je na izricanju presude rekao kako oštećena nije bila sposobna izraziti odbijanje spolnog odnosa te da joj je optuženi trajno oštetio zdravlje i oslabio kvalitetu života. Rekao je kako je optuženi u želji za spolnim zadovoljenjem ugurao ruku u spolovilo i anus izazvavši traume vagine te oštećenja tankog i debelog crijeva zbog čega je došlo do krvarenja i šoka. Optužnica je teretila optuženog za pokušaj ubojstva no osuđena je za nanošenje teške tjelesne ozljede i spolni odnos bez pristanka.

Optuženi je bio u pritvoru oko mjesec i pol dana što mu se računa u kaznu.

Željko Gulišija, odvjetnik osuđenog mladića rekao je kako se njegov klijent osjeća loše te je najavio da će se žaliti. 

- Ovo je tragičan slučaj za obje obitelji i za oštećenog i za optuženog, no smatram da je kazna trebala biti niža i pisat ćemo žalbu, a konačnu odluku će donijeti Vrhovnih sud - rekao je Gulišija.

 Nediljko Ivančević, odvjetnik obitelji oštećene rekao je kako je njoj u ovom postupku bilo najvažnije da se on proglasi krivim no da sama visina kazne nije toliko bitna.
- Njoj je svejedno je li osuđen na jedna dan ili sto godina. Njoj je bitno da se dokaže da je okrivljeni prema njoj bio u najmanju ruku grozan - rekao je Ivančević. Na pitanje hoće li ići u privatnu parnicu za naknadu štete kaže kako obitelj o tome nije nikad govorila. 

 

Operacijom joj spasili život

Četiri godine nakon stravičnog tuluma u Podstrani, u kojem je tada 23-godišnja studentica zadobila ozljede opasne po život, izrečena je nepravomoćna presuda. Njezinog kolegu s fakulteta na Županijskom sudu u Splitu teretilo se za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka.

Troje vještaka, dva iz Splita te jedan iz Zagreba pokušali su dati odgovor na pitanje je li djevojka pristala na spolni odnos prije nego je izgubila svijest. Vještakinja iz Zagreba tvrdi da je djevojka bila neubrojiva, dok dvoje vještaka iz Splita tvrde da je bila smanjeno ubrojiva. Djevojka je tijekom suđenja kazala kako se ničega ne sjeća. Svemu su kumovale velike količine raznog alkohola.

Podsjetimo, djevojka i mladić su bili na tulumu s društvom. Par se počeo maziti pa ih je ekipa ostavila nasamo. Nakon 40-ak minuta jedan od njih vratio se u prostoriju.

Djevojka je ležala u lokvi krvi, a iznad nje, prekriven krvlju, bio je optuženi. Nagađalo se da ju je silovao nekim predmetom, no on je tvrdio da je koristio samo ruku. Djevojci je zahtjevnom operacijom spašen život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 373
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.