Obavijesti

News

Komentari 119

Dao je otkaz i krenuo u lov na Pokemone: 'Želim biti najbolji'

Dao je otkaz i krenuo u lov na Pokemone:  'Želim biti najbolji'

Tom Currie je 24-godišnjak iz Novog Zelanda i obožavatelj popularnih Pokemona koji je nedavno dao otkaz na poslu da bi postao najbolji Pokemon trener na svijetu

VIDEO

Popularnost igrice Pokemon Go ne jenjava. Dokaz tome je i Tom Currie (24), obožavatelj Pokemona iz Aucklanda. Tom je dao otkaz na poslu da bi mogao dva mjeseca putovati i neometano loviti Pokemone diljem zemlje u mobilnoj igrici Pokemon Go, koja je zaludila svijet, prenosi Distractify.

Currie je radio kao konobar u caffe baru Hibiscus u Aucklandu. Odlučio je dati otkaz jer želi postati najbolji Pokemon trener na svijetu. Uz posao ne bi se imao vremena potpuno posvetiti svom cilju - biti najbolji.

Svu svoju energiju i vrijeme sada posvećuje mobilnoj aplikaciji. Svakog jutra, nakon buđenja, napravi kavu, spakira ručak i krene na put - u potragu za novim Pokemonima. Već je rezervirao autobusne karte za neke destinacije diljem Novog Zelanda.

Nedavno je dao intervju za magazin Newshub i izjavio da je već uhvatio 90 od ukupno 151 Pokemona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim avanturu. Posljednjih šest godina neprestalno radim i treba mi promjena. Pokemoni su mi dali priliku da živim svoj san -  rekao je Tom.

Izjavio je i da je jednom hvatao Pokemone cijelu noć, ali da je to rijetkost s obzirom da ga šetnja i lov za Pokemonima jako izmore tijekom dana.

- Aplikacija prati i koliko ste hodali i ja sam napravio oko 50 kilometara dosada. Dvadeseti sam level, ali ima i boljih igrača od mene. Kada sam došao u Christichurch upoznao sam stotinjak ljudi koji igraju Pokemone. To je popularno mjesto za ljubitelje Pokemona. Tamo je baš živa i užurbana atmosfera, a ako netko spazi rijetkog Pokemona javi i ostalim igračima - dodaje Tom.

Često ga pitaju kako može priuštiti takav život, a on priznaje da je nešto novaca uštedio, a i da spava kod prijatelja ili u jeftinim hostelima i sobama. Njegovu priču su prenijeli mnogi mediji pa je dobio i nekoliko ponuda za sponzorstvo.

- Najdraži mi je MewTwo, želim njega. On je Pokemon broj 150 i za većinu igrača njegov ulov znači i kraj igranja - rekao je Tom.

Majka: Nikad ga nisam vidjela sretnijeg nego sada

Premda napuštanje posla da bi igrao video igrice i ne zvuči kao najpametnija stvar na svijetu, Tom dobiva poruke podrške iz cijelog svijeta. Čak ga i njegova majka podržava.

- Ni ja ni njegova baka ne razumijemo tu igricu, ali sjećam se da ju je Tom volio i kao dijete. On je inače jako samostalan, uvijek je bio. Drago mi je da uživa u životu, a nikad ga nisam vidjela sretnijeg nego sada. Podupirem ga 100% - rekla je njegova majka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...