Obavijesti

News

Komentari 78

Dario Zurovec za 24sata: Bliži sam SDP-u. Nema tko me nije zvao, rekao sam im da sjaše

Dario Zurovec za 24sata: Bliži sam SDP-u. Nema tko me nije zvao, rekao sam im da sjaše

Njegov glas je, otkriva nam, bliži SDP-u nego HDZ-u iako će se oko svega još konzultirati sa svojim biračima i strankom. Uskoro će provesti anketu

VIDEO

Iako nije bio nositelj Fokusove liste, Dario Zurovec osvojio je više preferencijalnih glasova od nositelja liste Davora Nađija i ide u Sabor, a kako je otkrio za 24sata, njegov glas je bliži SDP-u nego HDZ-u iako će se oko svega još konzultirati sa svojim biračima i strankom.

- Što se tiče razgovora i priklanjanja prvo da riješim dilemu oko toga tko će u Sabor. Onaj tko je dobio najviše preferencijalnih glasova taj će ići u Sabor, dakle ja sam dobio najviše i odradit ću saborski mandat najbolje što ću moći - kazao nam je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i član Fokusa,  na početku razgovora.

Fokus je dobio 47.500 glasova, ali imat će samo jednog zastupnika. U Sabor neće Davor Nađi, koji je bio nositelj liste, već Dario Zurovec koji je s posljednjeg mjesta u šestoj izbornoj jedinici dobio 6000 preferencijalnih glasova, dok je Nađi osvojio 3385 glasova. 

'Nema tko me nije zvao'

Sad što se tiče pregovora s drugim strankama, doslovno nema tabora iz kojeg ga, kaže nam Zurovec, nisu zvali. 

- Rekao sam im da mi sjaše, moram se prvo dogovoriti s ljudima iz stranke i ljudima koji su mi dali najveću podršku.

Mislio sam izvesti mini referendum te pitati svoje birače u kojem smjeru žele da idem. Mene je zaokružilo šest tisuća birača, na Facebooku imam 9000 pratitelja. Mislio sam čak napraviti anketu preko Fejsa i pitati ljude u kojem bi smjeru trebao ići.

Ja imam svoje stavove, no zanima me mišljenje mojih birača. SDP mi je trenutno bliži. S njima imam solidnu suradnju, nikad nije bilo zle krvi, a više sam u komunikaciji s Milanovićem nego s Plenkovićem, a znam ih obojicu.

Kod HDZ-a ima politika koje ne mogu podržati. Zato ću pitati i svoje birače da se izraze u kojem smjeru bi trebao ići - rekao nam je Zurovec.

Anketu će kaže, objaviti narednih dana, nakon što malo provede vrijeme sa svojom obitelji.

- Imam sad dva dana privatnih zaostataka, nisam vidio svoje ukućane mjesec dana - kaže nam Zurovec.

Dodaje kako će se situacija oko sastavljanja Vlade sigurno zakomplicirati s obzirom na situaciju s osvojenim mandatima.

- S druge strane, tu je sad toliko različiti stvari i opcija. Domovinski pokret ne može s Možemo! Mislim da će DP izreketariti, svašta će tu biti. Zato ću ponavljam, pitati svoje birače što misle kojem smjeru da se priklonimo - poručio je na kraju razgovora Zurovec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije