Obavijesti

News

Komentari 64

Dečki s Knežije dizali 'leteću' garnituru na treći kat zgrade

Dečki s Knežije dizali 'leteću' garnituru na treći kat zgrade
4

Ručna dizalica: Vlasnik je tri prijatelja zamolio da mu na 3. kat u zagrebačkoj Albaharijevoj ulici podignu kutnu garnituru. Za uslugu su dobili burek

VIDEO

Sjedili smo u kafiću. Čovjek je došao do nas i rekao: ‘Dečki, imate kakvu ideju kako bi se to popelo?’. Prijatelj mu je odgovorio da bi se to jedino dalo štrikom kroz prozor, rekao nam je čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO: Dečki dižu garnituru

Pokretanje videa...

00:12

U četvrtak oko 16 sati s prijateljima je dizao kutnu garnituru na 3. kat zgrade u zagrebačkoj Albaharijevoj ulici.

- Svi smo se smijali prijateljevoj ideji jer je bila suluda, ali kasnije se ispostavilo da je to jedini način na koji smo mogli u stan unijeti garnituru. Njegova supruga je isto došla i rekla kako će nam platiti ručak ako ga uspijemo dignuti gore - dodaje čitatelj kojem je nadimak Vučko. Objašnjava da ga na Knežiji svi znaju pod tim nadimkom. Kutnu garnituru prvo su pokušali progurati kroz vrata na ulazu u zgradu, ali je zapinjala.

Ušle su dvije stranice, ali dalje se nije moglo. Zbog platna je nisu mogli odšarafiti pa je vlasnik upomoć nazvao kran, ali čovjek je za posao tražio 100 eura. Vlasnik je potom otišao do trgovine i kupio dva konopca dužine 20 metara koji mogu izdržati težinu od 120 kilograma. Jedan konopac vezali su oko garniture, a drugim ga vukli prema gore.

- To nije klasični treći kat. Ima razemlje i visoko prizemlje pa bi u nekoj drugoj zgradi to bio i 5. kat. Nas dvoje smo ga vukli s balkona odozgo, a treći ga je odozdo poravnavao. Sve se počelo užasno njihati. Prepali smo se da ćemo nekome razbiti prozore ili da će sve pasti na prolaznike ili automobile - opisuje Vučko.

Akcija podizanja je trajala 11 minuta. Nakon što je garnitura sretno stigla do stana na trećem katu, vlasnici i prolaznici, koji su se okupili pred zgradom, oduševljeno su počeli vikati i pljeskati.

- Garnitura nije sama po sebi bila toliko teška koliko je dojam težine povećavalo uže na kojem smo to dizali. Ruke su nam otpale. Da smo morali dizati još jedan kat, sigurno ne bismo uspjeli - kaže Vučko.

Smatra da su pogriješili pristupom. Nisu to ozbiljno shvatili i mislili su da je to jednostavno.

- Dok smo ga dizali, ispod su prolazili auti i ljudi. Nije ih bilo briga što radimo. Da je palo, moglo je biti svašta. Dečko koji je bio ispod se prepao. Morali smo ga odmaknuti od prozora, a sve se ljuljalo. Treći ga je zapravo odozdo trebao micati još jednim konopcem - priča i razočarano zaključuje kako im je vlasnica na kraju za ručak dala samo burek s mesom.  

Dok smo ga podignuli, otpale su nam ruke     

Šalili smo se kako netko od susjeda gleda kroz prozor i misli da vidi leteću garnituru te da će otići do doktora i tražiti promjenu terapije, kroz smijeh kaže čitatelj. Kutnu garnituru su dizali 11 minuta. Dodaje kako su jedva uspjeli i da su im pritom ‘otpale ruke’.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe