Obavijesti

News

Komentari 27

Detalji iz kuće strave: Djeca su danima živjela među leševima

Detalji iz kuće strave: Djeca su danima živjela među leševima
4

AUSTRIJA: Martina R. prvo je ubila majku i brata. Djecu je ostavila na životu još nekoliko dana. Ponašala se kao da se ništa nije dogodilo. Razmjenjivala je SMS-ove s prijateljem, a susjedi su rekli da su je čak vidjeli kako stavlja adventski vjenčić na vrata

VIDEO

Majka monstrum koja je ubila svoju obitelj danima je živjela s leševima u kući. Onda se legla pored mrtvog tijela svoje majke i ubila se

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Austrijski OE24 je u srijedu pisao kako je Martina R. odjednom ubila svoje žrtve, no prema novim informacijama najvjerojatnije je prvo ubila svoju majku Mathilde (60) te brata Petera (40). Troje Martinine djece u dobi od 7, 9 i 10 godina još je nekoliko dana bilo živo. Onda je ubila i njih

Majka je zločin vjerojatno planirala jer je djecu ispričala u školi. 

- Dobar dan, Michelle, Fabiana i Sebastian nekoliko dana neće dolaziti na nastavu. Znate, umrla im je baka..., ispričala je Martina R. ravnatelju škole u Schildbergu nedaleko od St. Pöltena u Austriji.

Žrtve je ubila, najvjerojatnije prvo majku i brata 20. ili 21. studenog. Kada je djecu ubila još se istražuje. Budući da je kuća velika djeca vjerojatno nisu znala što je majka napravila. Da je prvo ubila djecu, majka i njezin brat bi se raspitivali gdje su ona. 

Martina R. (35) žrtve je ubila dok su spavali. Otišla je do ormara gdje joj je majka drži pištolj. Bio je pun. Krenula je u krvavi pohod.

Crime scene investigators are seen through the window of a house where six people were found dead in Boeheimkirchen

Nakon toga je danima nastavila živjeti kao da se ništa nije dogodilo. Razmjenjivala je SMS-ove s prijateljem, a susjedi su rekli da su je čak vidjeli kako stavlja adventski vjenčić na vrata. Policija ispituje i da li je u tom razdoblju nekoga primila u posjet. 

Krvavi zločin otkriven je tek 1. prosinca, nakon što je tvrtka u kojoj je radio njezin brat pozvala policiju.

- Nismo pronašli oproštajno pismo, a ne mogu potvrditi ni da je imala psihičkih problema. Motiv ubojstva tako ostaje nepoznanica, no pretpostavljamo da je veliku ulogu odigrala bolest njezine majke, koja je bolovala od raka. Na pitanje zbog čega je došlo do ovog strašnog zločina nikad nećemo dobiti odgovor jer je počiniteljica počinila samoubojstvo – rekla je Michaela Obenaus, glasnogovornica tužiteljstva u St. Pöltenu.

Dodala je da je obdukcija završena, no kako će tek za dva mjeseca imati potpune rezultate istrage, nakon što se obave sva vještačenja i ispitaju svi dokazi, kako bi mogli zaključiti slučaj.

Nagađa se kako je, osim majčine bolesti (majka se nekoliko dana prije masakra vratila iz bolnice u teškom stanju), okidač za stravičan pokolj bio i golemi kredit koji je ubojica podignula kako bi prije godinu i pol kupila kuću u koju se doselila nakon propalog braka. Isto tako, s bivšim suprugom, koji živi u Beču, vodila je sudski spor oko skrbništva nad djecom, a on je zatražio da djeca pripadnu njemu. Pištolj kojim je Martina R. pobila svoju obitelj bio je registriran na njezinu majku. K

- Sve je to prestrašno. Ne znam što su joj djeca bila kriva - rekao je susjed dok je ispred kuće užasa palio svijeću za pokojne.

Nije mogla zamisliti da joj majka umre

Martininoj majci liječnici su dijagnosticirali rak gušterače. Prognoze su bile loše i vrlo vjerojatno bi ubrzo umrla. Baka se brinula o djeci i cijelom kućanstvu dok je Martina radila tako da bi njezina smrt bila šok za cijelu obitelj. Susjedi za Martinu kažu da nije bila osoba koja se sama može brinuti o troje djece i bratu.

Nitko ništa nije čuo

U kući užasa prije je bio pansion, a na dan ubojstva nitko od susjeda ništa nije čuo.

Police stand in front of a house where six people were found dead in Boeheimkirchen

Opsesivno se brinula o djeci i branila im sve

Martina je bila povučena i djeci je zabranjivala kontakte s drugim ljudima. Pazila je i da se ne druže s drugom djecom pa ih je često pratila na školski autobus. Pratila ih je i na povratku iz škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa