Obavijesti

News

Komentari 4

Djeca iz Velike Gorice skupila pola tone hrane za Vukovar

Djeca iz Velike Gorice  skupila pola tone  hrane za Vukovar
3

Učenici osmih razreda OŠ Eugen Kumičić u Velikoj Gorici svake godine odlaze na izlet u Vukovar. Ove godine taj su izlet pretvorili u veliku humanitarnu akciju

VIDEO

Svaki dan u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku. 

Učenici osmih razreda OŠ Eugen Kumičić u Velikoj Gorici svake godine odlaze na izlet u Vukovar u sklopu terenske nastave iz povijesti i geografije. Ove godine izlet su pretvorili u veliku humanitarnu akciju. Profesorica Lada Rojc (40) pokrenula je cijelu školu: djecu, nastavnike i roditelje.

- Gledala sam reportažu o vukovarskoj socijalnoj trgovini. Police su puno praznije od onih u uobičajenim trgovinama, a ne bi smjele biti. Uključili su se svi. Svatko je donio barem neku sitnicu i u Vukovar nosimo prepune kutije - rekla je profesorica geografije. U samo četiri dana skupili su oko 80 kutija hrane, što je oko pola tone, te još 40 kutija higijenskih proizvoda. Profesori su sakupili i odjeću koja je još u dobrom stanju, a njima više ne treba nego stoji u ormaru.

- Imali smo konkretan cilj i zato sam u dogovoru s trgovinom napravila popis onoga što je prijeko potrebno siromašnijim obiteljima. Knjižnica nam je već drugi dan bila krcata namirnicama - kaže Lada. U obzir nisu dolazile novčane donacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Htjela sam da se svi potrude, onako od srca, a poslije, kad istovarimo kutije iz autobusa, da budu ponosni na to što su učinili. Da osjete koliko je važno pomagati drugima i koliko će ih to pomaganje ispuniti - rekla nam je profesorica Rojc.

Vukovarska socijalna trgovina hrani stotinjak ugroženih obitelji i ova pomoć će im itekako dobro doći. - Svaki učenik iz razreda nešto je kupio i donio. Presretna sam što ćemo nekoga razveseliti - rekla je učenica 8.c razreda Karla Rožić (14).

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...