Obavijesti

News

Komentari 10

Dječaku morali operirati glavu: 'Samo da nas što prije puste...'

Dječaku morali operirati glavu: 'Samo da nas što prije puste...'
3

Dijete je sada stabilno i puno bolje nego što je bio. Budan je i odvojen je od respiratora još jučer, i evo danas dogovaramo da ga prebacimo na daljnje liječenje na dječji odjel, kazala je dr. Jasminka Kopić na Odjelu za intenzivnu njegu i reanimaciju brodske Opće bolnice

VIDEO

Zdravstveno stanje jednogodišnjeg dječaka teško ozlijeđenog u ponedjeljak u prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu poboljšava se iz dana u dan. Podsjetimo, na majku, koja je dječaka držala u 'klokanici', naletio je auto u ponedjeljak oko 12.30 sati na pješačkom prijelazu kružnog toka kod naselja A. Hebrang.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Dječak je odmah nakon nesreće operiran u brodskoj bolnici. Imao je, neslužbeno doznajemo, težu ozljedu glave. Nakon uspješnog operativnog zahvata smješten je na odjel intenzivne njege i reanimacije. U utorak je bio u tzv. induciranoj komi kako bi se dječakov organizam postupno ojačao, a u srijedu, iz brodske bolnice u vezi sa dječakovim zdravstvenim stanjem stižu lijepe i vrlo ohrabrujuće vijesti.

Pokosila majku s dječačićem: 'Kosti mu otišle prema mozgu'
Pokosila majku s dječačićem: 'Kosti  mu otišle prema mozgu'

- Dječak se zadovoljavajuće oporavlja nakon teške tjelesne ozljede. Dijete je sada stabilno i puno bolje nego što je bio. Budan je i odvojen je od respiratora još jučer, i evo danas dogovaramo da ga prebacimo na daljnje liječenje na dječji odjel. Kao što znate, nad djetetom je obavljena neurokirurška operacija, nakon toga postoperacijski tijek je uredan, stanje se za sada nije kompliciralo tako da oporavak teče svojim normalnim tijekom. Ne bih detaljizirala o kakvim se ozljedama odnosno ozljedi radilo, bitno je i najvažnije da je dijete sada ok - rekla je za 24sata dr. Jasminka Kopić na Odjelu za intenzivnu njegu i reanimaciju brodske Opće bolnice.

U brodskoj bolnici, ali na neurokirurškom odjelu oporavlja se i dječakova majka Antonija Agatić (27). Nije bila voljna govoriti o uzrocima i pojedinostima prometne nesreće u kojoj je stradalo njezino dijete i ona sama. Dok je na sebi noseći dijete u nosiljci, tzv. klokanici, prelazila pješački prijelaz na nju je naletio i na tlo ju srušio automobil koji je vozila 70-godišnja vozačica. 

- Ne mogu i ne želim sada govoriti o kakvoj se ozljedi kod mene radi, sve će se znati kada za to bude vrijeme. Presretna sam naravno da mi je dijete bolje, to mi je najvažnije, nadam se da ćemo uskoro oboje kući. Ne mogu govoriti niti o samoj nesreći, policija radi svoj posao, a meni je najvažnije da sin i ja uskoro budemo pušteni na kućnu njegu - rekla je dječakova majka Antonija Agatić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa