Obavijesti

News

Komentari 200

'Zbog pritisaka odustajemo od koncesije za plažu Zlatni rat'

'Zbog pritisaka odustajemo od koncesije za plažu Zlatni rat'
1

Medijski i politički pritisci, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području, navodi tvrtka Sport B

VIDEO

Zagrebačka tvrtka Sport B, kojoj je dodijeljena koncesija za plažu "Zlatni rat" u Bolu, priopćila je u ponedjeljak da neće sklopiti ugovor o koncesiji jer je, kako tvrdi, medijskim i političkim pritiscima te otporom lokalne zajednice dovedena u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na tom području.

"Medijski i politički pritisci u razdoblju nakon donošenja odluka o davanju koncesije, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, čak i prije nego je izvršen uvid u našu ponudu i koristi koje ona generira, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području'', navodi tvrtka Sport B u priopćenju i dodaje da nije spremna sklopiti ugovor o koncesiji ''osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira''.

Skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela je prošlog tjedna odluku da se od 1. siječnja 2018. koncesija na 15 godina za "Zlatni rat" dodijeli tvrtki Sport B d.o.o., što je izazvalo burne reakcije i prosvjede Boljana koji zahtjevaju zadržavanje plaže u rukama lokalne zajednice. Nakon toga, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da žurno provede upravni nadzor nad dodjelom koncesije.

Stanovnici Bola svoje su nezadovoljstvo izrazili i prosvjedom održanim u nedjelju, kada su ručnicima za plaže ispisali višemetarsku poruku - "Zauzeto", dok su drugi dio Zlatnog rata okružili svojim tijelima.

Tvrtka Sport B, za koju su mediji objavili da nema prihoda, u priopćenju ističe da je njihova ponuda za plažu "Zlatni rat" tijekom natječaja ocijenjena najpovoljnijom i da je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, e time se daleko bolje štiti javni interes nego "neargumentiranim svojatanjem javnog dobra bez plaćanja adekvatne naknade''.

Stoga se nadaju da će u budućnosti o tako važnim pitanjima odluke donositi struka prema propisanim kriterijima, a ne "ulica i politički centri moći, bez argumenata", stoji u priopćenju direktora tvrtke Bože Krmeka.

Ministarstvo poništilo odluku 

Poništava se Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Odluka je donesena nakon što je stručno povjerenstvo Ministarstva provelo upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije.

- Nakon pregledane cjelokupne dokumentacije, Povjerenstvo je utvrdilo povrede Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Nadzorom je utvrđeno da nije ispoštovan Zakonom propisan krajnji rok za dostavu ponuda, a informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način. Povjerenstvo je utvrdilo i da je Županijska skupština svoju Odluku temeljila na nalazu i mišljenju stručnog tijela donesenoj na nezakonit način jer je stručno tijelo o istome predmetu donijelo dva kontradiktorna mišljenja, a pored navedenog, Odluka je donesena bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike - stoji u priopćenju Ministarstva.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu
DEMOGRAFSKA POLITIKA DP-A

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece