Obavijesti

News

Komentari 41

Dobio 25 godina: Opljačkao je, silovao, a onda zatukao staricu

Dobio 25 godina: Opljačkao je, silovao, a onda  zatukao staricu
1

Tomislav Trbojević (56) pravomoćno je osuđen zbog nezapamćeno brutalnog zločina u Pitomači. U listopadu 2015. opljačkao je, seksualno zlostavljao i zatukao 77-godišnju staricu

VIDEO

Tomislav Trbojević (56), kojeg su mediji prozvali Podravskim monstrumom, pravomoćno je osuđen na 25 godina zatvora zbog nezapamćeno brutalnog zločina koji je počinio u listopadu 2015. godine u Pitomači.

Ovaj već ranije osuđivani ubojica, 10. listopada 2015. godine provalio je, kako se pretpostavlja, tijekom noći u kuću 77-godišnje Ane, koja je živjela sama, u Ulici braće Radića. Pomaknuo je roletu na prozoru i kroz njega ušao u kuću. Rekonstrukcijom zločina utvrđeno je kako je starica bila u dnevnom boravku. Nakon udarca u nos, kojim joj je nanio tešku ozljedu u vidu prijeloma nosne kosti, zatražio je novac. Uplašena po vlastiti život Ana je ušla u sobu i dala mu svu svoju ušteđevinu koja je bila u kunama i eurima.

Brutalno tukao žrtvu

No, monstrumu to nije bilo dovoljno već je teško ozlijeđenu staricu gurnuo na krevet, skinuo je odjeću s nemoćne žene i potom seksualno zlostavljao. Tim je brutalnim činom staricu teško ozlijedio koja je obilno krvarila. Kako se starica u očaju pokušavala oduprijeti, monstrum ju je brutalno tukao nanijevši joj ozljede po glavi, vratu i tijelu.

Žena je još neko vrijeme, kako je ustanovljeno vještačenjem živjela, nakon odlaska Trbojevića bila živa, ali su psihičke traume bile toliko jake da je ubrzo umrla.

Da nešto nije u redu sa staricom tog kobnog nedjeljnog jutra je pretpostavio susjed koji je redovito k njoj dolazio na kavu i pozvao sina koji živi nekoliko ulica dalje. On je se zaprepastio ugledavši mrtvo tijelo majke.

Znao je njezine navike, čak ju je i posjećivao

Alarmirao je policiju koja je ubrzo ušla u trag monstrumu, jer je živio u blizini svoje žrtve, nekoliko kuća dalje i poznavao je njezine navike. Navodno ju je znao posjećivati, a ona ga je častila kavom i pićem, govorili su neki od svjedoka na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost.

Nakon zločina koji je zaprepastio Podravinu, Trbojević je istog dana nemilice trošio 'krvavi' novac po lokalima u kojima je dan ranije 'žicao' za cigarete i piće. 

Odbijene su sve žalbe: Kazna je pravomoćna

Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru mu je izreklo kaznu zatvora od 25 godina, a koju je Vrhovni sud potvrdio odbacivši Trbojevićevu žalbu, kao i žalbu odvjetništva koje je tražilo strožu kaznu. U kaznu zatvora Trbojeviću se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od 15. listopada 2015, pa nadalje.

Kod odmjeravanja kazne sud je 56-godišnjem monstrumu u obzir kao otegnute okolnosti uzeo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, zbog ubojstva žene u Bešetini kod Virovitice gdje je odrastao. Nakon 17 godina zatvora pušten je na slobodu i nastanio se u Pitomači. Uz ubojstvo počinjeno prije 20 godina, njegov je dosje pun kaznenih djela radi kojih je višestruko osuđivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik