Obavijesti

News

Komentari 362

Dokle tako? Teror s tribina - svi sve znaju, a prave se grbavi

Dokle tako? Teror s tribina - svi sve znaju, a prave se grbavi

Branitelji uz repku: Braniteljske udruge žele doći u Bordeaux na utakmicu sa Španjolcima. Kažu, želimo navijati za Vatrene, ali i osiguravati tribine od huligana

VIDEO

Huligani koji su u St. Etieenu na utakmici s Češkom zasuli teren s bakljama i topovskim udarom nisu uhićeni. Hrvatska policija ih je identificirala pa se uzdaju u francuske kolege da će ih pronaći.

Hrvatski navijač koji je prije utakmice pokušao unijeti bengalke na stadion Geoffroy Guichard u Saint-Etienneu je uhićen, a pušten je u subotu iz pritvora. Prema pisanju francuskih medija, radi se o Splićaninu (20) koji će danas biti izveden pred sud u St. Etienneu.

Inače, nakon što je hrvatska policija prepoznala huligane s tribina, danas će Francuzima poslati kompletnu dokumentaciju o njima.

- Nakon što im pošaljemo dokumentaciju, nadamo se da će francuske kolege odraditi svoj dio posla te da ih neće pustiti na utakmicu s Španjolskom koja se igra sutra u 21 - kazao je policijski izvor. Nerede koji su izazvali huligani, osudila je većina domaćih političara, od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović do Mire Bulja. No, od osuđivanja bitnija su dijela.

Ipak mediji su podsjetili na izjavu predsjednice Republike koja je 2014. godine kada je u Splitu izbio najmasovniji protest protiv Hrvatskog nogometnog saveza bila usred predsjedničke kampanje te je tada kazala da se neće baviti nogometom.

Oko nereda su se oglasile i braniteljske udruge. Kako nam je rekao Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS mail mu je zatrpan pismima podrške.

- Šalju nam poruke podrške iz cijeloga svijeta, ali najviše su me se dojmili braniteljske udruge. Dečki su se ponudili da dođu na sljedeću uatkmicu. Žele navijati, a po potrebi održavati red na tribinama, odnosno spriječiti huligane da naprave novi incident - rekao je Marković. Nažalost, Marković je potvrdio kako HNS ponovno ima informaciju da se na utakmici u Bordeauxu spremaju neredi. Navodno bi trebali biti još žešći.

Na prozivanje u javnosti da su huligani pripadnici Torcide, iz te navijačke skupine pripoćili su da je HNS prema njima isključivo pokazao mržnju i prijezir.

- Djelatnici HNS-a svojim istupima su pokazali da prema Torcidi i svemu što ona predstavlja osjećaju isključivo mržnju i prijezir. Godinama smo ukazivali na kriminal u hrvatskom nogometu, ali čak i danas, kada je očito otkriven trag novca i kada postoje iskazi samih reprezentativaca koji su detaljno opisali načine na koje se izvlačio novac u hrvatskom nogometu, HNS ne želi vidjeti što je uzrok svih problema. Jesu li baklje i topovski udari pravi način borbe protiv ovakvog HNS-a i njegovih vodećih ljudi? Možda i nisu. Međutim, očito je da su neki navijači izgubili vjeru da se legalnim načinima borbe može bilo što promijeniti u ovom društvu - priopćili su iz Torcide.

Sve u svemu, huligani su uspjeli na nekoliko dana zasjeniti i politički cirkus koji nam se zbiva u državi,a huliganizam nije problem od jučer te se on odavno trebao riješiti.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 362
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.