Obavijesti

Kolumne

Komentari 10

Domaći nogomet: Od močvare pa do derbija na splitskoj Rivi

Domaći nogomet: Od močvare pa do derbija na splitskoj Rivi
1

HNS i njegov predsjednik, koji je preuzeo savez uz poruku “nama lopta - njima politika”, sad mogu odahnuti. Nogomet je doista postao potpuno neovisan o politici

VIDEO

“Zalažem se za potpunu neovisnost sporta od politike”. “Nama lopta, njima politika”. Rekao je to Davor Šuker u intervjuu nakon dolaska na čelo hrvatskog nogometa, što i dalje stoji na službenim stranicama HNS-a.

Ta surova borba za neovisnost doista je završila impresivnim uspjehom. U izvršnom odboru od 17 dužnosnika, njih 11 članovi su HDZ-a. Stvari su ovih dana oko nogometa i politike postale ozbiljne, i stoga su lopte uhvatili svi: Od Branka Grčića, nogometnog eksperta u Vladi, do predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović. Vrhunac nogometnog cirkusa bilo je priopćenje splitskog HDZ-a, koji je izrazio punu potporu Torcidi. 

“Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku. Svjedoci smo kako HNS već duže vrijeme zaobilazi i diskriminira Split i Dalmaciju… radi jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka.” 

Vrag je tu odnio šalu. I u borbu za neovisnost nogometa morao se uključiti i Tomislav Karamarko. 

“Ovo ne smije biti stvaranje sukoba sjevera i juga”, izjavio je Karamarko. I istaknuo kako se 11 članova HDZ-a mora uključiti u rješavanje problema i “sigurno ćemo im dati takav naputak”. 

Naputak?? HNS i njegov predsjednik, koji je preuzeo savez uz poruku “nama lopta - njima politika”, sad mogu odahnuti. Nogomet je doista postao potpuno neovisan o politici. Najbizarnije od svega, zakonski nadležni ministar Vedran Mornar za nogomet ovih dana - “nema vremena”. Netko bi mu konačno morao reći da je na čelu resora koji se zove Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 

Sjećate li se njegova prethodnika Željka Jovanovića, koji je mandat počeo najavom o “isušivanju močvare hrvatskog nogometa”. Močvara je sve dublja, a derbi se ovog vikenda opet igra na splitskoj Rivi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući