Obavijesti

News

Komentari 11

Donald Trump ima plan kako da Meksiko plati zid na granici

Donald Trump ima plan kako da Meksiko plati zid na granici
1

Prijedlog je kritizirao američki predsjednik Barack Obama, kazavši da mnoge politike koje je iznio Trump i njegovi republikanci nanose štetu američkom ugledu u svijetu

VIDEO

Donald Trump predložio je u utorak u sklopu predizborne kampanje blokiranje slanja novčanih doznaka Meksikanaca koji žive i rade u Sjedinjenim Državama kako bi prisilio Meksiko da plati gradnju zida na granici između dviju zemalja koji bi trebao zaustaviti ilegalne migrante.

- To je laka odluka za Meksiko: jednokratna isplata 5 do 10 milijardi dolara kako bi se nastavilo slanje 24 milijarda dolara u zemlju svake godine - predviđa plan.

Prijedlog je kritizirao američki predsjednik Barack Obama, kazavši da mnoge politike koje je iznio Trump i njegovi republikanci nanose štetu američkom ugledu u svijetu.

- Ideja da ćemo pratiti sav novac koji se šalje putem Western Uniona u Meksiko, želim vam sreću s time - rekao je, zauzimajući se za ozbiljne političke prijedloge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trump je također predložio uvođenje carina na meksičku robu, ukidanje viza i uvođenje viših naknada za izdavanje viza Meksikancima.

Nadalje, nazvao je "apsolutnom katastrofom" plan proizvođača automobila Ford Motor Co. da izgradi tvornicu u Meksiku u koju bi u gradu San Luis Potosi uložio 1,6 milijarde dolara.

Trump smatra da treba dogovoriti nove odredbe Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA) kako "bi se stvorio pošten sporazum za američke radnike". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a