Obavijesti

News

Komentari 9

Dragičević na sudu: Fimi media Ini je slala i fiktivne račune

Dragičević na sudu: Fimi media Ini je slala i fiktivne račune
1

Ta je Dragičevićeva tvrdnja uznemirila optuženu vlasnicu Fimi medie Nevenku Jurak, ali i bivšeg šefa carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića

VIDEO

Tomislav Dragičević, bivši čelni čovjek Ine, ustvrdio je kako o poslovima koje je Ina obavljala s Fimi medijom ne zna puno, jer se time bavio Tomislav Štengl, direktor Ininog marketinga.

- No sjećam se da mi je kazao da on s tim poslom nije zadovoljan, a spominjao je da su stigle i neke fiktivne fakture koje je vratio natrag - posvjedočio  je Dragičević u nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalima optuženima u aferi Fimi media. Obrani Nevenke Jurak zasmetalo je spominjanje fiktivnih faktura, pa je tražila pojašnjene. Dragičević je ostao kod svojih tvrdnji te dodao::

- Gospođo Jurak, kada me već povlačite za jezik kazat ću vam da ste poslali fakturu za benzinsku crpku koja uopće ne postoji!
Ova tvrdnja uzrujale je  Nevenku Jurak i Mladena Barišića i njihove obrane pa su na prigovorili istinitosti tog djela Dragičevićeva iskaza, prigovorivši  mu da o tome nije govorio 2013. tijekom svjedočenja na prvom suđenju. To je dodatno uzrujalo Dragičevića koji je pak kazao:

- Opet me povlačite za jezik, pa ću vas gospođo Jurak upitat: Sjećate li se situacije kada ste došli u Štenglov ured protestirati jer Ina ne želi poslovati s vašom tvrtkom? Sjećate li se da ste tada iz tog ureda nazvali Mladena Barišića te mu kazali: Ovi ne priznaju hrvatsku vladu i njezine odluke jer ne žele poslovati s nama. Tražili ste Štengla da vam plati fiktivne fakture što je on odbijao... - rekao je Dragičević. No, prije  nego je Nevenka Jurak "uskočio je" drugooptuženi Mladen Barišić.

- Ovo je izmišljotina. Sve ovo pretvorilo se u obračun između Dragičevićevih i Petrovićevih ljudi u Ini, a to traje sve vrijeme.
Jozo Petrović bi na klupu za svjedoke trebao sjesti na idućem ročištu, kada bi trebao svjedočiti i Tomislav Štengl, koji je na prošlom suđenju tvrdio kako je Petrović, pozivajući se na Sanadera, na njega radio pritisak da Ina posluje s Fimi medijom. takvije je poslova od 2005. do 2009 bilo u ukupnoj vrijednosti od pet milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...