Obavijesti

News

Komentari 22

Država je Ljubasovoj tvrtki odbila reprogram 50,7 mil. kn

Država je Ljubasovoj tvrtki odbila reprogram 50,7 mil. kn
1

Predstavnici Jadran-produkta, od države i poduzeća u većinskom državnom vlasništvu tražili su otpis čak 36,9 milijuna od 52,8 milijuna kuna ukupnog duga

VIDEO

Država kao većinski vjerovnik Jadran-produkta, tvrtke kojoj je direktor i osnivač Michael Ljubas – nedavno prostrijeljeni kontroverzni poduzetnik i vlasnik portala Dnevno.hr, u petak je odbila prihvatiti plan financijskog restrukturiranja tvrtke i reprogram 50,7 milijuna kuna poreznog duga, čime su se stekli uvjeti za stečaj Jadran-produkta.

Vjerovnici na ročištu u postupku predstečajne nagodbe Jadran-produkta pred Nagodbenim vijećem Fine su s više od 99 posto glasova odbili plan djelomičnog otpisa i reprograma ukupnog duga od 142 milijuna kuna.

Predstavnici Jadran-produkta, tvrtke s manje od deset zaposlenih, od države i poduzeća u većinskom državnom vlasništvu tražili su otpis čak 36,9 milijuna od 52,8 milijuna kuna ukupnog duga, a preostalih 15,8 milijuna kuna predlagali su otplatiti u roku četiri godine, bez kamata i s počekom otplate od 15 mjeseci od sklapanja predstečajne nagodbe.

Odluka države kojom se otvaraju uvjeti za stečaj Jadran-produkta uslijedila je nakon ovotjedne sudske presude prema kojoj država Elektroprometu, drugoj Ljubasovoj tvrtki u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora, treba platiti zatezne kamate za najam zgrade u koju je 2011. bio preseljen zagrebački Prekršajni sud.

Ugovor o zakupu zgrade Elektroprometa za potrebe zagrebačkog Prekršajnog suda bio je sklopljen u veljači 2011., kada su tu odluku predstavnici Ministarstva pravosuđa proglasili odličnim potezom.

No, prema medijskim napisima, u trenutku potpisivanja tog ugovora, u vrijeme mandata ministra Dražena Bošnjakovića, dvadesetak tvrtki povezanih s Michaelom Ljubasom državi je za porez dugovalo oko 70 milijuna kuna. U Ministarstvu pravosuđa su na sve upite o toj spornoj odluci upućivali na nadležne državne institucije.

Kontroverzni građevinski poduzetnik Michael Ljubas ujedno je direktor portala Dnevno.hr i lista 7dnevno, koji su prozivani zbog širenja govora mržnje. Ljubas je u medijima bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa, te je spominjan u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa