Obavijesti

News

Komentari 62

Dunav 'odsjekao' Zeleni otok: 'Voda nam ulazi kroz prozore'

Dunav 'odsjekao' Zeleni otok: 'Voda nam ulazi kroz prozore'
23

U Batini je u srijedu u 14 sati izmjeren vodostaj Dunava od 756 cm, što je, zasad, drugi ikad izmjereni vodostaj u povijesti. Rekord je zabilježen tijekom poplava 1965.

VIDEO

Kretanje Kopačkim ritom je u potpunosti zabranjeno, kao i vožnja autima po bentovima na kojima neprestano dežura policija. I vikendaško naselje Zeleni otok pored Batine odsječeno je od svijeta, policija ne dopušta prilaz čak ni čamcima. 

Vlasnici vikendica na Zelenom otoku tvrde da im je voda već počela ulaziti – kroz prozor!

U Batini je u srijedu u 14 sati izmjeren vodostaj Dunava od 756 cm, što je, zasad, drugi ikad izmjereni vodostaj u povijesti. Rekord je zabilježen tijekom poplava 1965. godine, a tada su u Batini izmjerili 795 centimetara. 

Premda je predviđeno da se na visini vodostaja od 800 centimetara proglasi izvanredno stanje, na tu odluku su se zbog ozbiljnosti situacije uzvodno od Batine odlučili već u srijedu. U praksi to znači da će na štićenim područjima sada biti angažirano još više ljudi.

"Pripremili smo se na najgori scenarij"

- Ne događa se ništa što nismo predvidjeli. Pripremili smo se i za najgori scenarij i ovo je očekivani slijed. Završili smo sve pripreme, svi nasipi i strateški vodni objekti su sigurni i kontroliraju se danonoćno - rekao je župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić nakon sjednice županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje na kojem se odlučilo o proglašavanju izvanrednog stanja.

Šišljagić je pritom dodao da trenutno "nema nijednog mjesta koje bi moglo biti ugroženo, ali sve službe su na oprezu" te da je na području županije angažirano između 900 i 1.000 vojnika. 

Poslali cisterne s pitkom vodom

U pričuvi je i 170.000 vreća s pijeskom, a već ih je ugrađeno na različitim lokacijama 52.450. Znaju se i putevi eventualne evakuacije kako ljudi, tako i domaćih životinja s farma, te divljih životinja, a u pripremi su i bespilotne letjelice te dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, od kojih je jedan već stigao na područje Osijeka. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo utvrdili su kako bunarska voda na području Draža i Batine nije zdravstveno ispravna, pa su u utorak iz osječkog Vodovoda u ova baranjska mjesta poslane dvije cisterne s pitkom vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...