Obavijesti

News

Komentari 61

Dvije Sare bile su divna djeca, uvijek nasmijane i nerazdvojne

Dvije Sare bile su divna djeca, uvijek nasmijane i nerazdvojne
1

O djevojčicama svi imaju samo riječi hvale. Ističu da su bile divna djeca, uvijek nasmijane i zajedno u društvu. Obitelji su odlučile pokopati ih u zajedničku grobnicu...

VIDEO

Majka jedne od djevojčica radi kao čistačica u Osnovnoj školi Stjepana Radića, koju su djevojčice ranije pohađale i ne možete ni zamisliti kakva je tuga zavladala među učenicima i svim zaposlenicima, od ravnateljice do učitelja. Ovo je nezapamćena tragedija koja je cijeli kraj zavila u crno.

- Mi smo mala sredina i svatko svakoga zna jer smo s tom djecom živjeli svakog dana - pričaju mještani Čaglina, gdje je živjela Sara Perešin (15), koja je prije nekoliko dana poginula u teškoj prometnoj nesreći u Resniku kod Pleternice zajedno sa svojom najboljom prijateljicom i vršnjakinjom Sarom Jug (15) iz tri kilometra udaljenog Milanluga.

Bit će pokopane u zajedničku grobnicu

Dvije nerazdvojne prijateljice i u smrti će ostati zajedno. Naime, obitelji su odlučile pokopati ih u zajedničku grobnicu.

O djevojčicama svi imaju samo riječi hvale. Ističu da su bile divna djeca, uvijek nasmijane i zajedno u društvu. Često su se vozile biciklima i spavale jedna kod druge.

- Nisu ni počele živjeti, a već su nas napustile. Pitamo se zašto uvijek odlaze najbolji od nas - neutješni su mještani. Djevojčice su poginule nakon svog prvog izlaska u grad, kad je Tomislav B. (22) izgubio kontrolu nad Volkswagen Passatom i zabio se u betonski stup javne rasvjete. Bio je pijan, imao je 1,35 promila alkohola u krvi. S njima je u vozilu bila i sestra Sare Jug, Matea, koja je, kao i Tomislav, lakše ozlijeđena.

Sprovod u 15 sati

Povodom tragedije načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač zamolio je stanovnike da sve aktivnosti na dan pogreba obavljaju primjereno Danu žalosti koji je općina proglasila zbog pogibije djevojčica.

Od ugostitelja je zatražio da se suzdrže od organiziranja priredbi i puštanja glazbe, što su svi prihvatili. Na današnji sprovod u 15 sati na groblju u Čaglinu doći će veliki broj stanovnika oba sela te kolege iz školskih klupa obje djevojčice. Zastave na zgradi općine i na drugim javnim institucijama zbog Dana žalosti bit će spuštene na pola koplja.

Bile su jako privržene roditeljima

Poginule djevojčice bile su jako privržene roditeljima te su im se uvijek javljale kad bi nekamo putovale ili dulje izbivale jer nisu htjele da se roditelji brinu. Bavile su se sportom i plesom, bile su odlične učenice i nastupale su na školskim natjecanjima. Sara Perešin obožavala je glumu i sanjala je da jednog dana upiše Dramsku akademiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.