• Članak
  • Komentari 4
  • Lokacija
  • Share 3
  • Tweet

E to je pravi kamen za skok: Natjecali se u bacanju 'žabica'

Nakon što su svi članovi skupili kamenje za koje smatraju da će im veličinom i oblikom najlakše donijeti pobjedu, krenuli su s bacanjem žabica u Dravu

Subota, 27. 4. 2013. u 20:00    Piše: Mia Horvat
E to je pravi kamen za skok: Natjecali se u bacanju 'žabica' Marko Jurinec/PIXSELL Na Dravi su se natjecali u bacanju Žabica

U Varaždinu, na rijeci Dravi, održano je 10. europsko natjecanje u 'žabicama'. U petak su se u bacanju plosnatih kamenčića natjecali najmlađi, učenici varaždinske 6. osnovne škole. 

Tijekom subotnjeg jutra svoj talent i umijeće pokazali su odrasli. Natjecali su se ekipno i pojedinačno. Nakon što su svi članovi skupili kamenje za koje smatraju da će im veličinom i oblikom najlakše donijeti pobjedu, krenuli su s bacanjem u Dravu. Svatko ima pravo na tri bacanja, a zbraja se broj 'žabljih skokova'. 

Prvo mjesto odnijela je tročlana ekipa Kremenko, drugo mjesto Klub podvodnih aktivnosti Drava, a treća je bila ekipa Žabice. Najbolji u pojedinačnom bacanju 'žabica' bio je Ivor Fischer (32), član ekipe KPA Drava. 

- Nažalost, vremenski uvjeti nisu bili baš idealni. Vjetar je puhao u smjeru obale i radio valove što je stopiralo kamenčiće. U tri bacanja skupio sam 17 bodova. Inače je moj osobni rekord 17 'skokova' u jednom bacanju, ali ovaj put je to nažalost bilo neizvedivo  - kaže Fischer koji kamenčiće u Dravu baca od djetinjstva. 

Natjecanje u žabicama je već tradicionalan ekološko-turistički događaj koji organizira Udruga za zaštitu i unapređenje okoliša 'Franjo Koščec'. 

- Kako se godinama iz Drave vadio šljunak, ovo natjecanje osmišljeno je pod parolom ''Vratimo šljunak Dravi!''. Tradicija se njeguje već 10. godinu u nizu, a redovito se odazivaju ljubitelji prirode i ljudi željne dobre, a ne svakidašnje zabave -  rekla je Vesna Petanjek iz Udruge Franjo Koščec. 

Tagovi: žabice, natjecanje

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare
27.04.2013., 20:10

chelseaMG: ja sam jednom uspio baciti 7 žabica. meni je to rekord.

28.04.2013., 08:34

little John: Bacam žabice iznad 18

27.04.2013., 23:49

Croatian Vacations: Šteta što nismo na vrijeme čuli za ovo. Pobjednik je za to vrijeme sjedio u Zagrebu neznajući za Vaše natjecanje... Ali druge godine, konkurecija stiže.... Taj ne baca ispod 15 žabica...

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar