Obavijesti

News

Komentari 8

"Europski parlament spreman je podržati reforme u Ukrajini"

Andrej Plenković susreo se u petak u Kijevu s novoimenovanim ukrajinskim premijerom Vladimirom Grojsmanom i predsjednikom parlamenta Andrijem Parubijem

VIDEO

Predsjednik Delegacije Europskog parlamenta za Ukrajinu i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove Andrej Plenković susreo se u petak u Kijevu s novoimenovanim ukrajinskim premijerom Vladimirom Grojsmanom i predsjednikom parlamenta Andrijem Parubijem i rekao im da je EP spreman pomoći u provedbi reformi, priopćeno je iz njegovog ureda. 

Plenković je iskazao spremnost Europskog parlamenta da pomogne Ukrajini u nastavku reformskog procesa kroz daljnji dinamični dijalog s Europskim institucijama, osobito s Europskim parlamentom koji će podržati odluku o ukidanju viznog režima za ukrajinske državljane, stoji u priopćenju. 

Plenković je najavio treći sastanak Parlamentarnog odbora za pridruživanje Europskog parlamenta i Vrhovne Rade krajem travnja u Bruxellesu, napomenuvši kako osobno čini maksimalne napore da Ukrajina ostane visoko na dnevnom redu EU, te naglasivši kako je nužno da se odmah prepozna predanost nove vlade europskim reformama i borbi protiv korupcije. 

Očekivanja međunarodnih aktera su velika, a strpljivost ukrajinskih građana sve manja, stoji u priopćenju, pa je u tom kontekstu Plenković, kao prijatelj i zagovornik Ukrajine, premijeru Grojsmanu rekao kako nova vlada mora stremiti ostvarenju rezultata u vrlo kratkom roku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premijer Grojsman zahvalio je Plenkoviću na dosadašnjoj suradnji u parlamentarnom formatu i najavio intenzivne kontakte u novoj ulozi premijera.

Plenković se sastao i s ministrom vanjskih poslova Pavlom Klimkinom s kojim je razgovarao o Minskom procesu i mirovnim naporima glede Donbasa i Krima, te načinima snažnijeg uključivanja Europske unije.  Ponovio je snažnu potporu EU teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine te naporima za mirnu reintegraciju privremeno okupiranih područja Donbasa i ilegalno anektiranog Krima putem provedbe procesa iz Minska i tzv. Ženeva+ formata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje