Obavijesti

News

Komentari 10

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...

VIDEO

U Hrvatsku se zadnjih dana vratilo sunčano vrijeme praćeno prilično visokim temperaturama. Tako je krenula i srijeda, kad obilježavamo Praznik rada, ali sunčano vrijeme neće se zadržati. Već u drugom dijelu dana stiže naoblaka uz pljuskove, a takvo vrijeme će se onda i zadržati nekoliko dana...

POGLEDAJTE VIDEO: U Splitu se ovih dana uživalo na plažama

Pokretanje videa...

Sunčani dan na plaži Firule 01:12

- Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren istočni i jugoistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24 °C, na istoku i malo viša - stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu.

Upozorenja na snazi za cijelu državu

Danas je i cijela Hrvatska pod meteoalarmom u drugom dijelu dana! 

Ujutro sunčano, a onda velika promjena vremena: Evo kakvo će biti vrijeme za Praznik rada
Ujutro sunčano, a onda velika promjena vremena: Evo kakvo će biti vrijeme za Praznik rada

U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji na snazi je žuto upozorenje zbog udara vjetra i grmljavinskih nevremena. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i kninska regija su pod žutim upozorenjem zbog vjetra.

Što se tiče obalne Hrvatske, sve regije su u žutom zbog vjetra. U pojedinim dijelovima Dalmacije očekuje se udari i do 85 km/h...

Kad stiže kiša?

Sudeći prema podacima DHMZ-a, u Zagrebu se kiša očekuje večeras oko 20 sati, što bi trebalo dati svima dovoljno vremena da uživaju na otvorenom u proslavi Praznika rada. Kiše bi u Zagrebu trebalo biti tijekom četvrtka i petka. Slično vrijeme očekuje se i u Varaždinu.

Prognoza za Zagreb

Kiša bi oko 20 sati trebala početi padati i u Splitu, gdje će poprilično pasti temperatura u odnosu na prošlih nekoliko dana. Nešto kiše bi trebalo biti i u Šibeniku u večernjim satima, dok za Zadar nisu najavljene oborine. Na samom jugu, u Dubrovniku i okolici, kiša se očekuje u kasnim satima srijede.

Prognoza za Split

Stanovnici Rijeke i okolice trebat će biti brži ako dan planiraju provesti na otvorenom. Tu će se naoblačiti već oko 17 sati, kad se očekuju i prve kapi kiše, koja bi trebala padati većinu četvrtka. Kiše bi trebalo biti i u Puli, ali samo pred kraj dana...

Prognoza za RIjeku

Osijek bi, prema podacima DHMZ-a, danas trebale izbjeći kišne oborine. Bit će nešto naoblake, ali kiša se tu ne očekuje do četvrtka navečer.

Prognoza za Osijek

U obližnjim Vinkovcima mogla bi oko 20 sati pasti kiša, ali u manjoj količini. Tu se danas očekuju temperature i do 24 stupnja Celzijeva.

Slično kao u Vinkovcima, i u Sisku, Karlovcu i Koprivnici bi večeras mogla pasti manja količina kiše. Za Vukovar nisu najavljene kišne oborine.

Ulovite mjesto na vrijeme: Evo gdje se u Zagrebu smije, a gdje ne smije roštiljati na livadama
Ulovite mjesto na vrijeme: Evo gdje se u Zagrebu smije, a gdje ne smije roštiljati na livadama

U Gospiću bi nešto oborina moglo biti već oko 17 sati, ali ništa pretjerano. Nešto kiše tu se očekuje i u večernjim satima srijede.

Prognoza po regijama

- Tijekom Praznika rada u istočnoj Hrvatskoj porast naoblake, a kasno poslijepodne i navečer mjestimice pljuskovi i grmljavine, koji mogu biti i izraženiji, osobito u zapadnoj Slavoniji. A u istočnoj će još biti i vjetrovito uz umjeren do jak jugoistočni vjetar. I pritom podjednako iznadprosječno toplo kao u utorak. I u središnjoj Hrvatskoj prvosvibanjske proslave proteći će uglavnom bez oborine jer će mjestimične kiše, pa i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom vjerojatno biti tek kasno poslijepodne i potkraj dana. No već prijepodne doći će do umjerenog naoblačenja i danju će biti manje toplo nego u utorak - oko 23 °C. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, uz pljuskove jači - javlja u svojoj prognozi za Praznik rada HRT.

Saharski pijesak stigao kod nas: 'Nabacite sunčane naočale, a za Prvi maj stiže nagla promjena'
Saharski pijesak stigao kod nas: 'Nabacite sunčane naočale, a za Prvi maj stiže nagla promjena'

Odmah se nastavlja:

- Na zapadu zemlje umjereno do pretežno oblačno. Od sredine dana povremeno kiša, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, izraženijih uglavnom navečer i u noći, posebice na sjevernom Jadranu. Zapuhat će umjereno i jako jugo, pogotovo na otvorenom uz valovito more, a u Gorskoj Hrvatskoj do umjeren jugoistočni vjetar. Dnevna temperatura osjetno niža nego prošlih dana. Jugo koje će jačati na jako s olujnim udarima, moglo bi mnogima kvariti promjenjivo oblačan Praznik rada i u Dalmaciji, kao i poslijepodnevna mjestimična kiša, lokalno i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pogotovo navečer. Također manje toplo nego u utorak - danju većinom od 22 do 24 °C. I na krajnjem jugu Hrvatske bit će nestabilnije, uz pljuskove osobito prema kraju dana, a prijepodne još uglavnom suho uz porast naoblake. Puhat će umjereno, prema večeri jako jugo uz porast valovitosti mora. Najviša temperatura zraka oko 23 °C - javlja HRT.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

VIDEO Slovački premijer bori se za život. Napadač koji je pucao je poznati slovački književnik!
NAPADAČ UHIĆEN

VIDEO Slovački premijer bori se za život. Napadač koji je pucao je poznati slovački književnik!

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata