• Članak
  • Komentari 7
  • Share
  • Tweet

Feral Tribune izdao zadnji broj i više neće izlaziti

Redakcija splitskog tjednika u četvrtak je objavila da list više ne može izlaziti zbog financijskih problema. No trudit će se da ga ponovno pokrenu

Četvrtak, 19. 6. 2008. u 16:49    Piše: Boris Rašeta
Nakon više od 15 godina redovitog tjednog izlaženja, pred sobom imate zadnji broj lista, piše u zadnjem Feralu. Redakcija za to optužuje Europapress holding i nedostatak oglasa.
- Usprkos tome što je kroz proteklu godinu list imao stabilnu nakladu, što su redakcijski troškovi i troškovi proizvodnje svedeni na minimum, zbog nagomilanih financijskih teškova  te naprasno i jednostrano prekinutih pregovora (za koje smo vjerovali da su praktički dovršeni) s potencijalnim poslovnim partnerom, Europapress holdingom, nismo više u mogućnosti izdavati tjednik - kažu Feralovci.
Feral Tribune 90-ih je, kao žestoki satiričko-politički tjednik, bio u sukobu s Tuđmanom i HDZ-om. Redakcija je dobila brojne međunrodne nagrade, no početkom ovoga stoljeća naklada je počela padati. Redakcija lista nekoliko je godina pregovarala o prodaji Ferala EPH-u.  EPH je pomagao Feralu, no list ipak nikad nije postao dio holdinga. Naprotiv, dugovi za tiskanje su se nagomilali pa je vlasnicima lista bilo onemogućeno, kako kažu, da Feral pokušaju prodati nekom drugom kupcu. Unatoč objavi kraja, Feralovci na kraju priopćenja o kraju izlaženja kažu:
- Redakcija Ferala učinit će sve da, što prije to bude moguće, iznova pokrene list.

Tagovi: financije, novine, feral tribune

Izdvojeni komentari 7 komentara Pogledaj sve komentare
19.06.2008., 20:17

fik: Iskreno mi je žao. Feral je bio jedan od najboljih hrvatskih tjednika koji se osvrtao na teme koje su drugi mediji prešućivali.

19.06.2008., 17:47

balun: Šteta za ekipu neupitne kvalitete. Možda je i vrijeme da F.T. počne razmišljati o jednom suvremenom portalu!

19.06.2008., 20:17

karzor: Feral Tribune - sloboda narodu!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar