Obavijesti

News

Komentari 94

Francuz krao po Varaždinu pa su otkrili da je opasan pedofil

Zbog opasnosti da će pobjeći iz Hrvatske, Francuz (56), osumnjičen za razbojničku krađu, i dalje se nalazi u istražnom zatvoru. Protiv njega je podignuta optužnica

VIDEO

Zbog opasnosti da će pobjeći iz Hrvatske, Francuz (56), osumnjičen za razbojničku krađu, i dalje se nalazi u istražnom zatvoru. Protiv njega je podignuta optužnica te mu prijeti od jedne do deset godina zatvora.

Početkom prosinca ušao je u jednu trgovinu u Gospodarskoj ulici u Varaždinu. Nekoliko puta se prošetao uz police te s njih ukrao hranu. Stavio ju je u vrećicu koju je imao kod sebe. Čekao je da se na blagajni stvori gužva te se pokušao neometano provući između ljudi i izaći. Radnicima je njegovo ponašanje bilo sumnjivo.

Napao ih skalpelom

Kad je izašao iz trgovine, za njim je krenuo zaštitar. Pokušao ga je zaustaviti i provjeriti mu vrećicu, no Francuz je želio što prije pobjeći. Kako bi odvratio zaštitara, izvadio je kemijsku te ga je ubo u ruku. Prije nego što je uspio ući u svoj kombi, zaštitaru je u pomoć došao jedan od radnika trgovine. Razbojnika terete da je uzeo skalpel te nekoliko puta njime zamahnuo prema dvojcu kako bi ih porezao i odvratio od nauma da ga zaustave. Pri tome je i uspio. Ušao je u kombi, upalio ga i odjurio s parkirališta. Iako su zaštitar i radnik ustuknuli, pozvali su policiju, koja je odmah krenula u potjeru. Uspjeli su ga zaustaviti nedaleko od trgovine te su ga priveli u postaju. Tad nisu bili ni svjesni da su ulovili traženog i višestruko kažnjavanog kriminalca.

Njegovi podaci su aktivirali alarm i istražiteljima pokazali da ga traži Francuska. Za njim su izdali potjernicu, a nakon što su ga varaždinski policajci uhitili, raspisali su europski uhidbeni nalog. Sud u Francuskoj osudio ga je na kaznu zatvora zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Godine i identiteti djece su zaštićeni te je Francuska objavila samo da je napastovao na njihovu teritoriju.

Traži ga i Njemačka

- Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i donijelo odluku da se okrivljenik preda Republici Francuskoj, ali da se predaja odgodi do dovršetka kaznenog postupka koji se vodi protiv okrivljenika u Republici Hrvatskoj - napisali su na stranicama Državnog odvjetništva u Varaždinu.

Nakon izvršavanja kazne mogla bi ga tražiti i Njemačka, jer je upravo ondje ukrao kombi te su i oni raspisali tjeralicu za njim. Kako je uspio prijeći granicu i ući u Hrvatsku, zasad nije poznato.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk