Obavijesti

News

Komentari 156

Gospićki liječnici se šamarali dok je djevojčica (2) umirala

Gospićki liječnici se šamarali dok je djevojčica (2) umirala
4

Antonija Mudrinić (2) ležala je u gospićkoj bolnici i borila se za život. Umjesto da joj spašavaju život, liječnici su se šamarali. Umrla je u subotu od meningokokne sepse

VIDEO

Da su mojoj djevojčici izvadili krv na vrijeme, vjerojatno bi bila živa. Ako i ne bi, bar bih znala da su sve poduzeli, rekla nam je u utorak Marizela Jelić (30), majka Antonije Mudrinić (2). Curica je u subotu umrla od meningokokne sepse. Tog jutra, oko 10 sati, majka ju je s temperaturom od 38,4 stupnja dovezla na gospićku Hitnu pomoć. Pregledao ju je dr. Stipe Lukač, zaključio da ima upalu grla te joj propisao sirup cefixim i poslao je kući. Četiri sata poslije Antonija je dobila plave mrlje na tijelu, te su je vratili.

- Odveli su mi dijete na intenzivnu, spajali je na instrumente, mjerili tlak i reanimirali. Jedva je disala. U sobu je tad uletio dr. Drago Ratković. Naguravao se i vikao na anasteziologa Damira Pahljinu. Na kraju mu je i šamar opalio! I to dok je moje dijete bez daha ležalo na krevetu - opisala nam je prestravljena majka djevojčice.

- Bio sam na hodniku i čuo viku. Ušao sam u sobu i čuo: ‘Dođi da ti opalim šamar’! Liječnici su se baš bili razdvajali kad sam uletio. Cijelo vrijeme su nam govorili da će nam kći biti dobro i da će je stabilizirati. Sad je više nema - kroz suze govori otac Antonio Mudrinić (31). Djevojčica je kolima Hitne pomoći krenula u riječku bolnicu u 3.35. Roditelji su išli automobilom. Na pola puta nazvala ih je pedijatrica i potvrdila da je Antonija umrla u 3.55 u kolima Hitne pomoći.

Ravnateljica gospićke bolnice dr. Marija Vrkljan Ilijevska ne povezuje incident u sali sa smrću. Zatražila je pismena očitovanja svih sudionika i očevidaca incidenta. Potom će odlučiti o eventualnim sankcijama. 

Roditelji ni za što ne krive dr. Lukača. Posjetio ih je jučer. Zbog stresa je popio i tabletu za smirenje.

- On je našu djevojčicu na rukama donio na intenzivnu. Ne zamjeramo mu ništa - rekli su roditelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...