Obavijesti

News

Komentari 24

Supruga uhićenog Purde: Kod kuće će biti danas ili sutra

Supruga uhićenog Purde: Kod kuće će biti danas ili sutra
4

Odvjetnik uhićenog branitelja Tihomira Purde je rekao kako bi njegova klijenta trebali danas ili najkasije sutra dopratiti do graničnog prijelaza s Hrvatskom

VIDEO

Nazvao me iz zatvora, malo smo razgovarali i sada je njemu i nama lakše. Rekao je da je dobro i da su svi u zatvoru prema njemu ljubazni. Dodao je i kako će ga danas ili najkasije sutra pustiti iz zatvora u Zenici, rekla je Slobodanka Purda, supruga branitelja Tihomira za Večernji list. Sada je prvi put razgovarala sa suprugom od 5. siječnja kada su ga uhitili na granici s BIH. 

Grbić: Za hrvatsku policiju je Purda slobodan građanin

Realno je očekivati da ministarstvo pravosuđa Srbije ustupi predmet Tihomira Purde hrvatskom pravosuđu. To znači da će Purda ako se pojavi na bilo kojem graničnom prijelazu za hrvatsku policiju biti slobodan građanin, rekao je Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije za HRT. U ovom trenutku hrvatska policija nema osnove da uhiti Purdu jer ne izručujemo vlastite građane. 

Dražen Bošnjakovič, hrvatski ministar pravosuđa je nakon sastanka sa svojom srbijanskom kolegicom Snežanom Malović rekao kako Hrvatska u idućih sedam dana očekuje popise podataka o hrvatskim državljanima protiv kojih je pred nekadašnjim vojnim sudovima u SFRJ i SRJ prije 2003., vođen postupak i donesena presuda ili se vodi istraga za kaznena djela ratnih zločina. 

'Ako RH ne bude tražila izručenje Purde to će napraviti Srbija'

Ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović je rekla kako će, ako Hrvatska u sljedećih deset dana ne zatraži izručenje Tihomira Purde to napraviti Srbija, piše Blic. Upozorila je i kako prepuštanja dokaza hrvatskom pravosuđu ne znači i da se pravosuđe Srbije povuklo iz tog slučaja. Kaže i kako se slučaj na neki način nalazi u fazi mirovanja, a Srbija ima pravo nadzora i praćenja. Kaže i kako, ako ne budu zadovoljni ishodom, mogu postupak opet aktivirati u Srbiji.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa