Obavijesti

News

Komentari 104

Opasni lažnjaci: Inspektori su razotkrili tvornice lažne robe

Opasni lažnjaci: Inspektori su razotkrili tvornice lažne robe
2

Otkrivene su tajne tvornice lažnih Lacoste majica, Adidasa i naočala Ray Ban. Krivotvorenu odjeću možete prepoznati po koncu, tajnim šiframa na etiketama...

VIDEO

Policija je lani tijekom samo jedne akcije oduzela krivotvorene robe u vrijednosti od više od 1,2 milijuna eura. Krivotvore se satovi, nakit, parfemi, odjeća, obuća, dijelovi automobila, hrana, lijekovi, kozmetika, baš sve na čemu krivotvoritelji mogu dobro zaraditi i sve što možete zamisliti, govori nam Ivan Mijatović , glavni policijski inspektor u odjelu za visokotehnološki kriminalitet. Iako nema nekih pravila, postoje artikli koji su našim građanima osobito privlačni.

Najbolje ide odjeća i to, naravno brendirana odjeća, najpoznatijih svjetskih brendova. Lacoste, Armani, Dolce&Gabanna, Calvin Klein popularni su već niz godina. Osobito je “vruća” sportska odjeća: trenirke, dresovi, tenisice, a traže se Adidas, Nike, Puma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24SATA 00:15

Kako bi dojam bio kompletan, markiranu odjeću potrebno je uskladiti s brendiranim dodacima. Neizostavne su sunčane naočale, primjerice Ray Ban, a damama je apsolutni “must have” Louis Vuitton torbica, te ih često imaju i nekoliko različitih boja i oblika kako bi ih lakše kombinirale. Jedini problem je što mnogima nije važno je li taj Louis Vuitton lažnjak ili original.

U MUP-u trgovanje takvim lažnjacima ozbiljno shvaćaju, a za kaznena djela nedopuštene uporabe autorskog djela ili povredu žiga predviđena je kazna zatvora i do tri godine.

Gdje su sve hrvatski inspektori otkrili tajne tvornice i što su sve pronašli čitajte u srijedu u 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.