Obavijesti

News

Komentari 302

HDZ i SDP padaju, Živi zid i Most rastu, Taritaš sve jača...

HDZ i SDP padaju, Živi zid i Most rastu, Taritaš sve jača...
1

HDZ je i dalje najpopularnija stranka i zadržao je veliku prednost ispred SDP-a, a Most i Živi zid su poravnati. Uočava se i blagi pad potpore ocjene rada Vlade Andreja Plenkovića...

VIDEO

HDZ je i dalje najpopularnija stranka i zadržao je veliku prednost ispred SDP-a, a Most i Živi zid su poravnati. Uočava se i blagi pad potpore ocjene rada Vlade Andreja Plenkovića, a predsjednica za svoj rad bilježi stabilnu trojku, stoji u istraživanu CRO Demoskopa koje prenosi N1.

Andrej Plenković prvi je izbor za najpozitivnijeg domaćeg političara, predsjednica Grabar-Kitarović treća, približila se Anka Mrak Taritaš.

Najave i događanja oko poskupljenja plina, struje i cestarine, te rasprave o otkupu MOL-ovog udjela u INA-i najznačajnije teme.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno u razdoblju između 1. i 3. ožujka, pokazuje nekoliko zanimljivih nalaza o odnosima u hrvatskoj političkoj areni.

Most i Živi zid na 8 posto

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom ožujka (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%), HDZ bi bio pobjednik izbora. Na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 32,8 posto (prema 34 posto iz veljače), dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 21,6 posto (prema 22,3 posto koliko je izmjereno prije mjesec dana). 

Na ljestvici s rejtingom stranaka na trećem je mjestu Most sa 8 posto (u veljači 7,2 posto). Slijedi Živi zid na četvrtom mjestu s izborom od 7,7 posto (prema 5,8 posto iz veljače). HNS na petom mjestu bilježi izbor od 3,9 posto (jednako kao i u veljači), dok se HSS zadržao na šestom mjestu 1,9 posto (prije mjesec dana 2,3 posto). Slijedi skupina od pet stranaka s izborom između jedan i dva posto: Pametno (1,7%), IDS i Stranka rada i solidarnost BM 365 (obje po 1,6%), HSP AS (1,1%) i HDSSB (1,0%). Ispod 1 posto su dvije parlamentarne stranke: HSLS i HSU (obje po 0,8 posto). Ostale stranke bilježe skupni izbor od 2,7%, dok je 12,7% neodlučnih.

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara je hrvatski premijer Andrej Plenković s izborom od 22,4 posto (prema 24 posto iz veljače). Drugo mjesto drži "Nitko" (niti jedan političar kao zasebna kategorija odgovora) s izborom od 13,4 posto (prema 13,6 posto iz veljače). 

Mrak Taritaš četvrta po popularnosti

Na trećem je mjestu predsjednica Grabar Kitarović s 9,8 posto (prema 11,9 posto iz veljače). Anka Mrak Taritaš je na četvrtom mjestu s izborom od 9,4 posto (prije mjesec dana 6,9 posto), dok je Davor Bernardić peti s izborom od 5,2 posto (prije mjesec dana 6 posto). Na šestom je mjestu i ovaj mjesec Ivan Pernar, sada s izborom od 5 posto (prije mjesec dana 5,5 posto). Među deset najpozitivnijih domaćih političara još su Zoran Milanović (3,9 posto), Božo Petrov (2,6 posto), Tonino Picula (2,4 posto) i Milan Bandić (2,3 posto). 

U izboru za najvažniju temu/događaj mjeseca tri su teme s izborom većim od 10 posto: najave i događanja oko poskupljenja plina, struje i cestarine (18,7 posto), rasprave o otkupu udjela u INA-i (12,5 posto), rasprave o vraćanju obveznog služenja vojnog roka (10,5 posto). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.