Obavijesti

News

Komentari 284

HDZ izbacio Hasanbegovića: 'Njegovo članstvo je prestalo'

HDZ izbacio Hasanbegovića: 'Njegovo članstvo je prestalo'
1

Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke, poručili su iz HDZ-a nakon Hasanbegovićevog obraćanja medijima...

VIDEO

Nakon što se kandidirao na listi Brune Esih za grad Zagreb i na jutrošnjem obraćanju za medije oštro napao HDZ i šefa stranke Andreja Plenkovića, iz stranke su poručili da Zlatko Hasanbegović više nije njihov član. 

- Uvidom u objavljenu Pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih. Time mu je, u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a, prestalo članstvo u HDZ-u. Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke', objavio je HDZ uz dodatak da su obavijest o prestanku članstva uputili i Hasanbegoviću.

Podsjetimo, Hasanbegović je na jutrošnjem obraćanju medijima poručio da je stao uz Brunu Esih je već dugo podupire njen svjetonazor. Plenkovića je optužio za stvaranje moralne kaljuže i trgovinu s malim strankama koje niusu bliske HDZ-u.

-  Događanja pokazuju da u HDZ-u ima puno onih koji sa mnom dijele iste nade i iste bojazni. Njima izražavam zahvalnost. Problemi postaju sve teži, a naše bojazni sve osnovanije. One neće nestati ako pred njima zatvaramo oči. S tim problemima moramo se suočiti. Imajući na umu znakove nezadovoljstva koje u stranci vrije i dvije činjenice, prvo da je Plenković na svoju ruku odlučio hazarderski ugroziti opstanak Vlade i drugo da je HDZ i dalje favorit na izborima koje je realno očekivati, iako položaj favorita više izvire iz slabosti drugih, odlučio sam na kocku staviti svoju političku budućnost, naglasio je.

Brkić: Hasanbegović se sam izbacio iz stranke

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ustvrdio je u ponedjeljak, nakon napada Zlatka Hasanbegovića na stranačko vodstvo, da se Hasanbegović sam izbacio iz HDZ-a priklanjanjem listi Brune Esih, nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba.

"Gospodin Hasanbegović sam je odlučio istupiti iz stranke, kandidiranjem na nezavisnoj listi Brune Esih. Dakle, o tome nema priče.  Mi ćemo na stranačkim tijelima, budući da je član središnjeg tijela stranke, samo konstatirati tu situaciju i to je to", izjavio je Brkić novinarima ispred Banskih dvora. 

Dodao je kako mu je "osobno žao što je došlo do toga, ali Hasanbegović, kao i svi drugi, ima pravo na svoj put i svoj odabir". Sretno mu bilo, ali HDZ ide dalje, istaknuo je Brkić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)