Obavijesti

News

Komentari 82

Heroj: "Skočio bih za djetetom u vatru, a kamoli ne u vodu..."

Heroj: "Skočio bih za djetetom u vatru, a kamoli ne u vodu..."
4

SUĆURAJ NA HVARU: Caroline (8) je ostala zarobljena u autu koji je upao u more. Tada je za njom skočio hrabri Ante Štrbić i izvukao je. Nasreću, nije ozlijeđena...

VIDEO

Ma nije to ništa, opet bih odmah skočio, kazao je Ante Štrbić (66) koji je u Sućurju na Hvaru bez razmišljanja skočio u more kako bi iz tonućeg auta spasio malenu Dankinju Caroline Skott (8).

Ona je s roditeljima, majkom Charlotte (42), ocem Jeppeom (58) i sestrom Marijom (12) u ponedjeljak stigla trajektom na Hvar. Otac je zaustavio Mazdu 5 na rivi, oko 13.30 sati, desetak metara od uvale s brodovima. Roditelji su izašli do obližnjeg turističkog ureda. Auto je počeo kliziti prema lučici. 


- Baš sam krenuo tuda kući. Vidio sam na obali djevojčicu kako vrišti. Pogledao sam u auto, na prvu mi se učinilo da je pas, a onda sam vidio curicu kako plače. Skočio sam u robi, bile su to sekunde. Izvukao sam je kroz prozor koji je bio otvoren – ispričao je Ante. 

Ivo Čagalj/Pixsell
Ante Štrbić (u sredini) sa malenom Caroline i njezinim roditeljima 


- Sva sreća pa je auto pao nekako između brodova i konopci su ga zadržali iznad vode dovoljno dugo. More je tu duboko oko dva i pol metra. Njoj su noge već bile pod vodom i bila je jako uplašena. Nasreću, nije ozlijeđena, samo je pretrpjela velik šok – kazao je Ante. Nakon što ju je izvukao, otišao je kući, otuširao se i ručao. Ukućanima nije ni rekao što se dogodilo. Tek jutro poslije upoznao je obitelj iz Danske. Roditelji Charlotte i Jeppe još su bili potreseni. 


- Baš uvijek dignem ručnu. Ne znam kako se ovo dogodilo. Ugasio sam auto i ostavio ga u brzini. Ma nije prošlo ni nekoliko minuta i čuli smo da se nešto događa. Caroline nije mogla izaći jer su vrata bila zaključana. Auto smo dali odšlepati u Split, ali mislim da mu nema spasa. Ma nije ni važan. Hvala, Ante – kazao je Jeppe, pozvavši ga i na večeru. Caroline je rekla da se jako uplašila kad je vidjela da ne može otvoriti vrata, a auto se počeo puniti vodom. 

Snimio čitatelj

Obitelji je uništeno sve što su imali.  

No nije velikodušnost stanovnika tu stala. Tomislav Šerventić, koji na brodu ima oko tisuću kuna štete, odbio je prijaviti štetu policiji i tako se naplatiti. 


- Pošto su turisti i s obzirom na ovo što im se dogodilo, nisam im želio dodatno zapapriti. Želimo im ugodan ostatak ljetovanja u našem mjestu - kaže Tomislav, vlasnik brodice. 

Snimio čitatelj

Za hrabrog Antu svi imaju samo riječi hvale navodeći kako je, riječju - divan čovjek.

Imao velike tragedije u životu: Umrla mu dva sina i supruga

Ali život ga nije mazio. Imao je velike tragedije u životu. Prvo mu je od zloćudne bolesti umro trogodišnji sin. Nakon što je supruga rodila još jednog sina, ona je uskoro umrla u 34. godini života, a taj drugi sin je također podlegao zloćudnoj bolesti kad su mu bile 22 godine. Ante se kasnije ponovno oženio i danas obožava svojih dvoje unučadi od posinka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.