Obavijesti

News

Komentari 12

HGSS-ovci uspješno spustili njemačku trudnicu s Risnjaka

HGSS-ovci uspješno spustili njemačku trudnicu s Risnjaka
1

Trudnicu s bolovima u trbuhu transportirali su nosiljkom do pristupne ceste gdje ju je preuzela Hitna pomoć. Stanje joj se stabiliziralo i nije trebala liječničku pomoć

VIDEO

Spasioci HGSS-a Delnice uspješno su spustili Njemicu, koja je u šestom mjesecu trudnoće, a koja je za vrijeme boravka u planinarskom domu na Risnjaku osjetila bolove u predjelu trbuha.

- U srijedu u 16.40 sati na dežurni telefon HGSS-a Delnice stigla je dojava od strane Nacionalnog parka Risnjak da se u planinarskom domu na Risnjaku nalazi 31-godišnja njemačka državljanka u 6. mjesecu trudnoće s bolovima u predjelu trbuha. S obzirom na ozbiljnost situacije i mogućih posljedica, pokrenuta je akcija s ciljem što bržeg transportiranja trudnice s Risnjaka do šumske pristupne ceste - navodi HGSS na svojim stranicama.  

U akciju je krenulo 10 spašavatelja HGSS Delnice koji su preko Gornjeg Jelenja u vrlo kratkom roku stigli u planinarski dom na Risnjaku. 

- Pregledom našeg liječnika ustanovljeno je da žena nema težih simptoma s obzirom na njezino blaženo stanje, ali zbog iscrpljenosti i laganog šoka koji se pojavio uslijed bolova u predjelu trbuha odlučeno je da se ona transportira na pristupne ceste gdje će je preuzeti Hitna pomoć - naveli su u HGSS-u. 

Transportirali su je 'marinerovom' nosiljkom u preporučenom položaju za trudnice od planinarskog doma do pristupne ceste, i to u vrlo kratkom roku, ali, kako navode, ipak s velikom dozom nježnosti s obzirom na stanje djevojke. 

U 20.10 sati, spašavatelji su trudnicu predali ekipi Hitne pomoći koja je pregledom ustanovila da je njeno stanje stabilno i da nije potrebno bolničko liječenje te su ju zajedno s njenom pratnjom spašavatelji vozilom HGSS-a odvezli do njihovog smještaja u Crnom Lugu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke