Obavijesti

News

Komentari 6

HNB izdala upozorenje protiv njih, a oni su sponzor kongresa

HNB izdala upozorenje protiv njih, a oni su sponzor kongresa
2

Unatoč tome što je HNB u utorak izdala upozorenje građanima kako OneCoin valuta nosi brojne opasnosti, upravo je tvrtka koja se bavi tom kriptovalutom jedan od glavnih sponzora Kongresa poduzetnica

VIDEO

U Zagrebu je u srijedu ujutro započeo Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, najveće poslovno okupljanje poduzetnica iz ovog dijela Europe. Unatoč tome što je Hrvatska narodna banka u utorak izdala upozorenje građanima kako OneCoin valuta nosi brojne opasnosti, upravo je tvrtka koja se bavi tom kriptovalutom jedan od glavnih sponzora Kongresa. 

Na tri panela Kongresa o poduzetništvu i cjeloživotnom učenju govorit će brojni poznati i uvaženi gosti i poduzetnici, većinom žene kojima je ovaj događaj i posvećen. 

Kongres se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović, potpredsjednice Vlade, Martine Dalić, Grada Zagreba te Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. 

- Ovaj kongres predstavlja velik napredak u ženskom poduzetništvu. Hrvatska je dosta napredovala i razvijena je strategija razvoja ženskog poduzetništva, no osobno nisam zadovoljna s položajem žena na mjestima predsjednica Uprava i predsjednica Nadzornih odbora - istaknula je predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Gordana Deranja. Dodala je kako je u razvijanju ženskog poduzetništva važno mijenjanje percepcije i pružanje podrške ženama ubuduće. 

U sklopu kongresa održana je i mona revija. 

HNB: OneCoin nije elektronički novac 

Unatoč tome što je Hrvatska narodna banka u utorak izdala upozorenje građanima kako OneCoin valuta nosi brojne opasnosti, upravo je tvrtka koja se bavi tom kriptovalutom jedan od glavnih sponzora Kongresa. Oni tvrde kako OneCoin inače omogućava financijsko poslovanje uz niske troškove transakcija. U samo dvije godine otkako postoji, valuta je razvila višemilijunski broj korisnika u više od 195 država svijeta. 
Iz HNB-a su istaknuli kako OneCoin nije elektronički novac po definiciji iz Zakona o elektroničkom novcu. S druge strane, ta kriptovaluta po definiciji Zakona o platnom prometu nije platna usluga. Poslovne subjekte koji izdaju tu vrstu proizvoda nije licencirala Hrvatska narodna banka. Upozorili su da novac koji građani ulože u navedeni proizvod nije zaštićen. Drugim riječima, u slučaju eventualnih rizika, građani su ti koji snose svu odgovornost. 

- Novčana sredstva uložena u navedeni proizvod nisu zaštićena sustavom osiguranja depozita i osobe koje se odluče na takav oblik ulaganja u cijelosti snose rizik gubitka uloženog - upozorili su iz HNB-a te dodali kako na opasnosti koje mogu nastati iz korištenja OneCoina upozorava više zemalja Europske unije.
Sanela Dropulić, organizatorica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe rekla je da su iz ureda predsjednice, ali i potpredsjednice Vlade Martine Dalić dobili samo pohvale za organizaciju skupa. Što se tiče OneCoina, istaknula je da su oni sponzorstvo dogovorili ranije. 

- Preporučila ih je bugarska asocijacija poslovnih žena. Odvjetnici su sve pročešljali i nije bilo nikakvih problema, nema niti jedne presude protiv njih. Sve su normalno odradili i ispunili sve obveze kao generalni sponzor, zaista smo dobro surađivali - rekla je Dropulić i napomenula da su dovedeni u pomalo apsurdnu situaciju jer je pokrovitelj Kongresa i Grad Zagreb, čiji je gradonačelnik Milan Bandić pod policijskim istragama. 

- Pa bi li to značilo da mi ne možemo surađivati sa Gradom Zagrebom? - pita se Dropulić.
Iz Ureda predsjednice kažu kako je predsjednica pokroviteljstvo nad kongresom prihvatila prije no što su se u njega uključili sponzori, te da i dalje smatra kako se radi o hvalevrijednom projektu.

- Kao što je bilo i najavljeno, predsjednica je na Dan žena posjetila Institut Ruđera Boškovića i družila se sa znanstvenicama i voditeljicama nekih od najuspješnijih europskih projekata u Hrvatskoj - istaknuli su. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.