Obavijesti

News

Komentari 43

Dobrović prekinuo nagađanja: Rafinerija u Sisku se ne gasi!

Dobrović prekinuo nagađanja: Rafinerija u Sisku se ne gasi!
1

Rafinerija Sisak se ne gasi. Ona predstavlja veliku tradicijsku vrijednost i ima veliki potencijal vezano za stručna radna mjesta. Gašenje radnih mjesta nije rješenje, kazao je

VIDEO

Ministar zaštite i okoliša Slaven Dobrović dao je u srijedu poslijepodne izjavu u kojoj je komentirao budućnost sisačke rafinerije.

- Rafinerija Sisak se ne gasi. Ona predstavlja veliku tradicijsku vrijednost i ima veliki potencijal vezano za stručna radna mjesta. Gašenje radnih mjesta nije rješenje i država će nastojati iskoristiti taj potencijal. Rješavanje ovog pitanja je za najvišu državnu razinu - izjavio je Dobrović na izvanrednoj konferenciji.

Na pitanje koji je vremenski rok za rješenje tih problema Slaven Dobrović je kazao.

- Radi se o tjednima i mjesecima. Ono što je važno za sve ljude u okrugu - radna mjesta se neće gasiti - naglasio je. Kazao je i kako je ranije govoreći o postfosilnom društvu govorio o desetljećima.  

Panenić: Gašenje rafinerije je neizbježno

- Nama se prigovara da vodimo plansku ekonomiju, a svi mogu vidjeti iz pokazatelja poslovanja da je poslovanje Ine unazađeno. Nama se prigovara da donosimo političke odluke, a mađarski premijer Viktor Orban je prisustvovao poslovnim sjednicama MOL a i sudjelovao u raspravama. Vidimo da je tamo dopušteno, a ovdje nije dopušteno hrvatskoj Vladi da prati poslovanje Ine kao jedne od strateških kompanija. U najkraćem roku treba poduzeti aktivnosti i zauzeti čvrst stav - poručio je Panenić novinarima ispred sabornice, ali i upozorio kako je gašenje rafinerije u Sisku neizbježno.
 
- Bez obzira kako mi trpjeli stanje, izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neminovno - rekao je. 

 Dobrović: U neko doba rafinerija će se definitivno zatvoriti

- Što znači izgubiti rafinerije? Mi moramo shvatiti da je cijelo društvo u tranziciji. Idemo u postfolno društvo, konzumacija derivata se smanjuje, neminovno dolazi do toga da se neki kapaciteti moraju ugasiti. Druga je stvar što se ta tranzicija mora napraviti tako da se vodi računa o radnim mjestima - rekao je Dobrović dodajući da tu brigu mora voditi država. 

Na pitanje znači li to razgradnju Rafinerije, kaže kako počinje rasprava o tome kako to riješiti i u što transformirati proizvodne kapacitete. 

-  U neko doba će se to definitivno morati zatvoriti, ali ne nauštrb ljudi i otpuštanjem radnika. Pitanje je i otpremnina, to treba napraviti na zdrav način, sačuvati radna mjesta -  kaže Dobrović.

Rekao je kako se razgovori o tome već vode. 

-  Razgovor o tome se već događa, prvo na razini vlade, a onda i s našim partnerom MOL-om - rekao je.

Kovačić: Ne gasi se rafinerija

Ministar uprave i potpredsjednik Vlade ispred Banskih dvora Ivan Kovačić rekao je kako se rafinerija Sisak ne gasi.

-  Ne znam o čemu pričate, ne gasi se rafinerija- rekao je.

Na pitanje jesu li se održali sastanci oko toga kako tvrdi ministar Dobrović, rekao je kako nisu.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.