Hotel Osijek - mjesto odmora za tijelo i dušu u Slavoniji

Ravnica, prekrasna rijeka bogata vodom, dragi ljudi i savršena hrana i piće, to je ono po čemu ljudi pamte Osijek i Osječane i uvijek im se rado vraćaju

Foto: Hotel Osijek

Jedan od simbola ovoga grada svakako je i njegova druga najviša građevina, nedavno renoviran Hotel Osijek, koji već godinama, u srcu pješačke zone grada, na najdužoj i najljepšoj riječnoj šetnici u Hrvatskoj ne prestaje iznenađivati svoje posjetitelje.
Dakle, jednom kad ostavite prtljagu i dugo se vremena ne uspijete odvojiti od pogleda na Dravu, osjetit ćete da je vrijeme i da provjerite zbog čega to toliko hvale Slavoniju, Baranju i njihove specijalitete. U svakome je svjetskom putniku skriven maleni strah od hotelskih restorana, ono, sve je kao na traci, mora se zadovoljiti hrpa svakakvih ukusa, nema se vremena posvetiti svakome gostu kao zasebnoj jedinki. Ali ovdje, na sreću, to apsolutno nije slučaj. 

Foto: Hotel Osijek

Švedski stol s najljepšim lokalnim plodovima tora očekuje vas samo za doručak, jer se već od 11.00 Zimska luka pretvara u restoran a la carte. I to ne bilo kakav, jer ovdje kuhinjom dirigira službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić. Kako je sada pauza u kvalifikacijama, cijelo ljeto možete uživati u majstorijama čovjeka koji stvarno voli kombinirati s izvrsnim namirnicama i od njih dobiti upravo ono što gost želi. 

A kako izgleda jedan prosječan obrok u Zimskoj luci? Pa, iznad prosječno. Kao prvo, sam pogled na rijeku do vas zove na neki specijalitet od slatkovodne riba, a teško ćete od ikoga u regiji čuti da ste igdje jeli boljeg smuđa. Ova riba koja po mnogima okusom najviše liči na onu morsku, ovdje se poštuje do savršenstva. Prekrasno sočno bijelo, savršeno mekano meso (smije li se za ribu reći – meso?), idealno se sljubljuje sa slavonskim i baranjskim vinima. A rijetko gdje ćete pronaći ovoliki izbor graševina, od vina kuće Belje, preko Erduta, Iloka, Đakova, Josića, Zdjelarevića, Mihalja... Trebao bi vam cijeli jedan dan samo da probate sva domaća vina, iako je zastupljena i cijela Hrvatska. 

Foto: Hotel Osijek

Kad smo već spomenuli more, jedno od najnaručivanijih jela je – orada sa žara, a morski dio ponude zaokružuje chefova sitna perverzija, lignje punjene mozzarellom u škartocu! Samo Dravu u mislima zamijenite Jadranom, i to je to, još ako volite grdobinu u woku s povrćem... Ne treba smetnuti s uma da su i klasična jela uvijek na meniju, pa uz rižota svakako treba spomenuti i jela od raznih tjestenina – koju proizvode sami u vlastitoj kuhinji.

Foto: Hotel Osijek

Svejedno, Zimska luka je još poznatija po svojim mesnim delicijama koje se ponajviše nabavljaju od lokalnih OPG-ova. Tako je hit Slavonska juha s teletinom i bukovačama (dijetna, a-ha..., a jelo broj jedan, možda, zbog prezentiranja, svježine namirnica, ili ideje – teleća koljenica. Jednom kad je vidite posluženu, sve će vam biti jasno. Sada smo konačno u mesnoj slavonskoj priči, jer su na redu i janjeći kotleti i nadaleko poznati bifteci. Meso samo takvo, prepušteno zrenju i kvalitetnoj pažnji, zapečeno upravo onako kako ste rekli i s prilozima koji vam god padnu na pamet. Jer osoblje, vedro i nasmijano, je tu samo zbog nas, gostiju...
Za kraj, velik izbor domaćih, u kući rađenih slastica, od kojih svakako treba izdvojiti sufle, cheesecake i nevjerojatan sladoled u 24 oblika, također ponos vlastite izrade. 

Ugodan jazz, interijer koji opušta, poznata lica koja ovdje stalno odsjedaju, mir i zelenilo... Zimska luka Hotela Osijek je stvarno luka u kojoj možete bezbrižno baciti sidro i odmoriti se na najvišem nivou. A kako biste se povratili u formu, tu je i fitness s pogledom na cijeli grad na najvišem, 14. katu hotela. I svi sretni! Vidimo se u Osijeku, ne propustite posjetiti Hotel Osijek i Zimsku luku...
 

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message