Obavijesti

News

Komentari 56

Hrvat proživio dramu u avionu: Aparat za kavu izazvao požar

Hrvat proživio dramu u avionu: Aparat za kavu izazvao požar
5

Stjuardi Austrian Airlinesa skakali su u subotu preko stvari kako bi došli do aparata za gašenje požara. Zrakoplov, koji je letio iz Beča za New York, bio je prepun dima

VIDEO

Digli smo se na visinu od oko 11.000 metara. Gledao sam film, a stjuardese su posluživala pića. Najednom se iz kuhinje aviona začuo žamor. U tom trenu dva su stjuarda upalila dva protupožarna aparata.

Čitatelj iz Crikvenice ukrcao se u subotu oko 9.50 sati u Beču na avion Austrian Airlinesa koji je letio do New Yorka. Na letu je bilo 207 putnika i 10 članova posade. Nakon sat vremena u prednjoj kuhinji zapalio se aparat za kavu.

- Stjuardi nisu mogli do drugih aparata zbog kolica s pićem. Vikali su: ‘Brzo, brzo, vatra!’ Vidio se dim i smrdjeli su zapaljeni kablovi. Kopilot je čupao izolaciju jer im je gorjelo iza zida - kaže čitatelj. Putnike su zbog dima potjerali u stražnji dio zrakoplova.

- Iznenada su se ugasili televizori i sva svjetla. Počeli smo naglo ponirati. Mislili smo da padamo. Žena do mene se molila, ljudi su vrištali. Nitko nam nije rekao što se dešava. Pretpostavljam da kapetan nije imao vremena, spašavao je zrakoplov - opisuje dramatične trenutke naš čitatelj. Dodaje kako su čitavo vrijeme brzo gubili na visini. Propali su 2 kilometra u minuti. Stjuardesa je viknula: “Emergency landing” te pokazala da se sagnu i ruke stave iznad glave.

- Lupio je u pistu i naglo počeo kočiti. Imali smo osjećaj da smo na vlaku smrti. Srce mi je stalo. Srećom da je to bilo iznad Europe, da smo bili iznad Atlantika bili bismo gotovi. Na pisti su nas čekali vatrogasci i hitna pomoć. Izašli smo na stražnji kraj, a na prednji su ušli vatrogasci - još je pod dojmom Crikveničanin. Opisuje kako se nakon ulaska u aerodromsku zgradu pojavio glasnogovornik kompanije i uvjeravao ih kako nema smisla tužiti tvrtku, da će im sve dati besplatno. Pokušavali su osposobiti avion za let, ali su nakon dva sata odustali. Sve putnike su preusmjerili na druge letove. Budući da je putovao na ukrcaj broda, zakasnio je pa se vratio kući.

- Tražio sam da mi daju ispričnicu jer to od mene traži poslodavac, ali su to odbili. Ne javljaju mi se i prave se kao da se ništa nije dogodilo - zaključuje naš čitatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca