Obavijesti

News

Komentari 59

Hvidra izbacuje Petrinu jer je ukinuo Ulicu Franje Tuđmana

Hvidra izbacuje Petrinu jer je ukinuo Ulicu Franje Tuđmana
1

Stipe Petrina se ogriješio o Statut i Kodeks časti Hvidre i mi ćemo zbog toga Vijeću časti predložiti njegovo brisanje iz članstva. Vratit ćemo i donaciju, rekli su iz Hvidre

VIDEO

Zbog ukidanja Ulice dr. Franje Tuđmana Hvidra je pokrenula postupak isključenja primoštenskog načelnika Stipe Petrine iz svog članstva.

- Stipe Petrina se ovim činom ogriješio o Statut i Kodeks časti Hvidre i mi ćemo zbog toga Vijeću časti predložiti njegovo brisanje iz članstva. Nadalje, Hvidra će zbog toga Općini Primošten vratiti posljednju donaciju udruzi u iznosu od 5000 kuna - rekao je Mladenko Spahija, predsjednik šibensko-kninske Hvidre.

Hvidra Petrini ne osporava da je dragovoljac, veteran i invalid domovinskog rata. Hvidra želi izbjeći miješanje u politiku i Općinskom vijeću Primoštena ne osporava pravo da mijenja imena ulica, ali, rekao je Spahija, svoje članove može i mora sankcionirati kada se ogriješe o Statut i Kodeks časti.

Stipe Petrina je kao pripadnik HOS-a ranjen 19. prosinca 1991 u Dubravicama u zaleđu Skradina, kad je u njegovu neposrednu blizinu pala minobacačka granata od 82 milimetra. Oštećen mu je sluh i centar za ravnotežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Ne misle u Hvidri svi o dr. Franji Tuđmanu isto niti misle isto o potrebi miješanja udruge u politiku. Osim toga, mora se i mene nešto pitati i zbog toga ne vjerujem da će isključenje tek tako proći  - rekao je Petrina najavljujući žalbu.

Kad je ukidao Ulicu dr. Franje Tuđmana Petrina je rekao da ju je imenovalo HDZ-ovo Općinsko vijeće ne poštujući zakonom predviđenu proceduru, a Tuđmana je optužio da je privatizacijskom pljačkom osiromašio hrvatski narod. Sad je otišao i korak dalje, optužujući ga i za politička ubojstva.

- Pod režimom dr. Franje Tuđmana ubijeno je 38 istaknutih članova HSP-a. Ovi politički atentati napravljeni su po istom obrascu kao atentati Udbe ranijih desetljeća - rekao je Petrina, nekadašnji HSP-ovac, dodajući još jedan razlog za ukidanje Ulice dr. Franje Tuđmana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a