Obavijesti

News

Komentari 50

Ima teške ozljede: Na dječaka pala željezna konstrukcija koša

Ima teške ozljede: Na dječaka  pala željezna konstrukcija koša
6

Četrnaestogodišnji dječak teško je ozlijeđen u nedjelju poslijepodne dok se s prijateljima igrao na košarkaškom igralištu u osječkom naselju Retfala

VIDEO

Trula željezna konstrukcija koša na košarkaškom igralištu gotovo je koštala života 14-togodišnjeg I.G. iz Osijeka koji se u nedjelju popodne igrao sa prijateljima na igralištu. Njih 20-tak vršnjaka okupilo se na igralištu u osječkom naselju Ljudevita Posavskog te su, što često čine, zaigrali 'basket'. U jednom je trenutku jedan od dječaka skočio do obruča koša da 'zakuca' loptu, uhvatio se za obruč i počeo padati zajedno sa cijelom kontrukcijom. Dječak I.G. nalazio se leđima okrenut i nije vidio što se događa. Koš sa pločom i cijela konstrukcija pali su mu na glavu i na leđa teško ga ozlijedivši.

Njegovi prijatelji ostali su pribrani i odmah pozvali Hitnu pomoć, ali i dječakovu mamu koja je odmah došla. Šokirana prizorom, mama je hrabrila sina do dolaska Hitne jer se on žalio na jake bolove. Srećom, ostao je pri svijesti. Odmah je prevežen u bolnicu gdje je konstatirano da je zadobio prijelom ključne kosti i potres mozga pa je odmah predviđena operacija.

Pokretanje videa...

01:53

 

"Iako je teško ozlijeđen i stalno u bolovima, sretna sam što je ostao živ. Mogao je ostati invalid. Na tom se igralištu igraju i manja djeca i mogao je stradati još netko. Ogorčena sam i tužit ću odgovorne što se sprave na dječjim igralištima redovno ne kontroliraju i obilaze pa predstavljaju ovakvu opasnost za djecu", rekla je novinarima dječakova mama Nikolina G.

Srušena konstrukcija koša istrunula je i to se vidi i naočigled. Problem dotrajalih igrališta iznio je na gradskom vijeću vijećnik Miroslav Sikora upozorivši da o tome treba voditi više računa.

"Ne znamo kako je moguće da je ta konstrukcija već istrunula jer to je igralište obnovljeno sa novim spravama prije samo šest godina" rečeno je na vijeću.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.