Obavijesti

News

Komentari 107

Tko će biti ministar branitelja? Brkić: 'Ja nisam Nostradamus'

Tko će biti ministar branitelja? Brkić: 'Ja nisam Nostradamus'
3

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je član tog Vijeća, rekao je kako očekuje dogovor jer građani od vladajućih očekuju da izaberu zamjenike i pomoćnike ministara...

VIDEO

U Saboru je nešto iza 13 sati počela sjednica Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije, Mosta i nezavisne liste Milana Bandića.

Oko 14 sati određena je polusatna stanka i to kako kažu za ručak, a koordinator Domoljubne koalicije Milijan Brkić samo je kratko poručio "sve je u redu". Prije sastanka Brkić nije želio davati nikakve ocjene ni izjave. Na pitanje hoće li se danas barem znati ime ministra branitelja odgovorio je: 'Nisam Nostradamus pa ne znam što će biti, iako razumijem potrebu medija za informacijom'.

Darinko Kosor (HSLS) i Miodrag Demo (BM 365) očekuju da će na današnjoj sjednici partneri dogovoriti oko zamjenika i pomoćnika ministara. 

- Što se mene tiče mi smo se već u četvrtak dogovorili i trebamo samo potvrditi dogovoreno - rekao je Kosor. 

Na opasku je da u petak došlo do promjene odnosno trzavica i to vezano za kontrolu državnih poduzeća prvi HSLS-ovac uzvratio je kako je moguće da danas ponovno dođe do pozitivne promjene. 

- Ozbiljna je situacija. Građani od nas očekuju da ministri dobiju zamjenike i pomoćnike, da upravna vijeća i nadzorni odbori dobiju svoje članove da mogu provoditi natječaje u društvima i agencijama i očekujem da ćemo se danas dogovoriti - poručio je. 

Kosor smatra da cijeli taj proces traje predugo, a na pitanje iscrpljuje li se koalicija na kadroviranju kratko je uzvratio "neki se uče poslu". Nije želio odgovoriti traži li Most previše u odnosu na političku snagu koju ima u Saboru. 

- Mislim da su odnosi vrlo realni. HDZ ima 49 zastupnika, Most ima 15, a ostali partneri 16 pa sami izvucite zaključak - rekao je. 

I Demo se nada da će se na današnjem sastanku partneri dogovoriti o svemu, a nada se da ćemo imati i novog ministra branitelja. 

- Bitno je da Hrvatska krene naprijed i da ne dolazi do konfuzije. Ali riješit ćemo mi to danas sigurno ovdje - ustvrdio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.